Rasmus Botoft er initiativtager og konferencier ved Tivoli Varietéen, der byder på fire dage med forskelligt program alle aftener. Tivolivarietéen løb mellem 1959 til 1973 og trak med Preben Uglebjerg ved konferencierroret mange verdensstjerner til den gamle have, så Botoft står på skuldrene af en højt elsket kunstner.

Konferencierrollen er svær, fordi den ikke kan indstuderes som en rolle på tv eller på scenen. Der er uforudsete forhold, fordi der skal tales og interageres med de gæster, der optræder. Konferencieren skal holde showet i gang samtidig med, at han selv optræder. 

Aftenens første halvdel sneg sig så gumpetungt afsted, at parret på rækken bag anmelderen blev enige om at gå ud og finde en rejemad i stedet for at se resten. Lyden fungerede ikke, og Rasmus Botoft har ikke nogen køn sangstemme, hvad enten han optræder i grønt jakkesæt eller i lårkort orange kjole som Else fra Rytteriet. 

I udkanten af showet befandt Rasmus Klump sig. Han skulle stoppe indslagene, hvis de blev for lange. En svensk papirklipkunstner blev sat i en af logerne og klippede med inspiration fra forestillingen. Klippene blev smidt ned til publikum. I den anden loge huserede Claus Meyer med at fabrikere strandkrabbesuppe, der senere blev serveret for to udvalgte blandt publikum. Der bredte sig en herlig duft i salen. Claus Meyer er altid underholdende og entusiastisk at høre på, men om han hører hjemme i en varieté er en anden sag. 

Forfriskende var det dog at se akrobaten Christel Stjernebjerg optræde som slangemenneske, mens hun med tæerne spillede Wilkommen, Bienvenue, Wellcome på klokkespil. Hun har en fortid i Cirque de Soleil, og man kan godt forstå, de hyrede hende.

Mette Lindberg, der langt ude er i familie med Botoft sang, og violinisten Davide Rossi spillede fermt. 

Efter pausen løftede stemningen sig. Flamencodanser Selene Munoz og percussionist Stephan Jarl kan altid få safterne til at stige, og denne aftens optræden var ingen undtagelse. Botoft kastede sig ud i at danse op til Munoz. Det var morsomt og var med til at understrege hendes professionalisme. 

Amalie Isager og Robert Thomsen fra Pantomimeteatret dansede en smuk moderne pas de deux til klezmermusik. Det var et smukt indslag – det ville have været skønt at vide, hvem der havde koreograferet. 

Aftenens mest rørende indslag var en film om Benny Schuman (barnebarn til den legendariske klovn Charlie Rivel). Filmen fulgte ham, fra han som femårig blev sminket som klovn over en lang og intens karriere inden for det cirkus, han elsker. Karrieren er stadig aktiv i dag, hvor Benny Schuman er 75 år. Han optrådte med et traditionelt tallerken-på-roterende-pinde-nummer, og det er imponerende at kunne holde ti tallerkner i spil på en gang. Det var old school på den gode måde. 

Peter Jensen stod i spidsen for syvmandsorkesteret, der spillede til løjerne.

Alle aftener har som nævnt forskelligt program, så det er spændende, hvad der diskes op med de følgende aftener. 

Tivoli Varietéen

16.09. – 19.09.2020

Glassalen i Tivoli

Musik: Peter Jensen med orkester. 

Medvirkende:    Rasmus Botoft og ved premieren bl.a. Claus Meyer, Selene Munoz, Benny Schumann, Mette Lindberg, Robert Thomsen, Amalie Isager, Christen Stjernebjerg m.fl.