‘Under Sandet’ er årets absolut største og stærkeste danske film. Den er brutal, hjerteskærende, uhyggelig autentisk og dybt rørende.

Anden Verdenskrig var nogle frygtelige år, men hvad de færreste tænker på, er den tid, der fulgte lige efter. Her kom 2000 unge tyske drenge til Danmark for at fjerne de to millioner landminer på den jyske vestkyst, som tyskerne havde gravet ned. Det er den danske sergent Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller), der svinger pisken. Han er decideret ubehagelig, voldelig og kold. Og så har han et hidsigt temperament, der flere gange eksploderer i et voldsomt raserianfald, der får publikum til at stivne i biografsædet – men der er dog også plads til den lidt mere følsomme side. Roland taler så flydende tysk, at han på uhyggeligste vis lyder næsten ligesom en hvis Hr. Hitler.
Det er fantastisk at se Roland i sin første hovedrolle, han er  – Danmarks nye store skuespiller, der er kommet for at blive.

Det er sjældent, at jeg sidder i biografmørket, og bare håber at en film ikke vil slutte, det er simpelthen en fornøjelse, og det skyldes ikke mindst Roland Møllers præstation.
Også Mikkel Boe Følsgaard leverer varen som den usympatiske løjtnant Ebbe, og de helt unge drenge er ligeledes troværdige og går lige i hjertet.

Det er i det hele taget en barsk film om et glemt kapitel af efterkrigstiden, men ikke desto mindre en uhyre vigtig historie.
Jeg har set mange gode film i år, men jeg tør bestemt godt at ytre mig om, at jeg nu i hvert fald har set en af årets allervigtigste film.

‘Under Sandet’ har premiere den 3. december 2015.

Instruktør: Martin Zandvliet
Medvirkende: Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro, Louis Hofmann, Leon Seidel, Joel Basmann, Emil Belton, Oscar Belton, Oskar Bökelmann