Forestillingen ”Seancen” lægger ud med at Ann Hjort fortæller sin hjerteskærende historie om at miste sin elskede Christian, der forsvandt sporløst fra et hotelværelse på Hotel Saint Ferreol i Marseilles den 19. juli 1979, altså for mere end for 40 år siden.

Og nu indleder hun en rejse på at finde ud af om Christian er i live, og om det er muligt at få noget som helst igennem til ham. Med sig på scenen har Ann mediet Finn Bendixen, der sammen med guiden Peter Aude, som er ekspert i kropssprog kommer med hver deres små historier om deres møde med den spirituelle verden.

Vi vil ikke afsløre for meget her, men det er en umanerlig fin forestilling, for dels sidder man selv og tænker – ”ej det må være aftalt spil”, for så i næste sekund at tænke, ”wow skete det virkelig?” Er det virkelig godt skuespil, eller er det snyd? Følelserne svinger i takt med Anns rejse mod at nå Christian. Der er så mange fine lag i denne forestilling, og som publikum og menneske, sidder man hele tiden og kæmper lidt med sit eget syn på det vi ser, for er vi skeptiske fordi det er nemmere at forholde sig til at det er skuespil, end at skulle forholde sig til alt det man ikke helt kan forstå. Og så igen – hvad er der egentlig at være bange for.

Vi er som sagt splittet, for vi sidder samtidig også og får dyb sympati for Ann, for hvor må det være forfærdeligt at miste sin store kærlighed på den måde, og leve videre med uvidenheden på hvad der i virkeligheden er sket.

Spændende er det i hvert fald og foyeren danner den perfekte ramme for denne fine forestilling. Måske er der mere mellem himmel og jord, vi går i hvert fald ud af teatret med en masse stof til eftertanke, for hvad nu hvis…

”Seancen” spiller på Teatret ved sorte hest i perioden den 30. september – 12. oktober 2019

Instruktør: Vibeke Wrede

Medvirkende: Ann hjort, Finn Bendixen og Peter Aude