Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi allerhelst gerne ville se film på det store lærred i de danske biografer, men efter omstændighederne og regeringens og statsministerens restriktioner, så er dette ikke muligt lige nu. Vi opfordrer i øvrigt alle til at følge de regler, som regeringen udsender. Vi synes at vores statsminister gør et godt stykke arbejde og virkelig er trådt i karakter som statskvinde for Danmark. Og talen fra Hendes Majestæt Dronningen var også et lille lys i en ellers temmelig dyster tid.

Men nu skal det ikke handle om Corona, men om at få tankerne væk, derfor kommer her vores anmelderes bud på gode og seværdige film, der kan findes på nettet og på Streamingsites:

Anmelder Pia Stilling anbefaler:
Jeg vil anbefale folk at tage et kig på CPH:DOX, som foregår den 17. – 29. marts 2020. Her har jeg selv tænkt mig at se filmen om Mere Cunningham og den om Imelda Marcos, men der er rigtig mange spændende på programmet, og det hele kan ses hjemmefra.

Anmelder Simon Dixgaard anbefaler:
Jeg anbefaler tre specifikke dokumentarfilm på Filmstriben Link: https://fjernleje.filmstriben.dk

1. ‘Fire at Sea’, Her følger vi hverdagslivet for 12-årige Samuele, der lever på den italienske ø Lampedusa. Samtidig, ikke langt derfra, er flygtningekrisen på sit højeste og folk kæmper for at bevare deres liv på havet. Direkte link her: http://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000004403/havet-braender

2. ‘Skjold og Isabel’, der handler om, at Skjold og Isabel netop er blevet ekskærester, og vi følger dem henover en sommer i København i den svære tid. Link: https:://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000004778/skjold-isabel

3. ‘Brødre’, I otte år filmede Asluag Holm sine sønners opvækst. Fuld af varme og melankoli oplever vi verdenen gennem drengenes øjne. Link: https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000003172/brodre

Anmelder Dina Amlund anbefaler:
Jeg vil anbefale en lidt ældre film, nemlig ‘En verden udenfor’ fra 1994, den er i øvrigt af flere forskellige filmmedier udnævnt til at være verdens bedste film – Det er en film om indespærring, uretfærdighedog frihedslængsel. Den ligger på Netflix Link: https://www.netflix.com/dk/

Anmelder Louise Kjeldsen anbefaler:
Jeg har en række gode tips lige her:

Gode gamle danske film går man aldrig galt i byen med. ‘Den danske filmskat’ er en sand skattekiste af søde og skønne film for hele familien.

1. ‘En pige og 39 sømænd’ er en af dem. Den unge telegrafist Else sendes ud på et skib, hvor besætningen kun består af mænd. Her udsættes hun for en lang række prøvelser fra besætningen, der ikke mener, at kvinder hører til ombord.

2. ‘Frøken Nitouche’ er en anden film fra skattekisten. Den unge Charlotte fremstår sød og dydig i klostret, men gemmer skjulte og noget mere uartige sider af sig selv. Sammen med klosterorganisten Floridor, der også er operettekomponist hvirvles ind i et spind af tilfældigheder, kærlighed og skønne sange.
Begge han ses på ‘Den danske filmskat. Link: https://www.danskfilmskat.dk

3. ‘Boss Baby’ er en skøn og sjov historie om det, der (måske) foregår blandt babyer, når vi kigger væk. Er de mon mere udspekulerede, end vi regner med?
Kan ses på Viaplay. Link: https://viaplay.dk

4. Disneys nye udgave af Aladdin er flot og imponerende. Historien følger Disneys oprindelige tegnefilm meget nøjagtig og er et godt bud på en film for hele familien. Den kan også ses på Viaplay. Læs i øvrigt Kulturtids anmeldelse af den her: https://kulturtid.dk/film/loevernes-konge/

Vi vil meget gerne høre dine bud også, så vi alle kan inspirere hinanden til gode filmoplevelser i hjemmet, så skriv dem meget gerne i kommentarfeltet.

God filmlyst.
#kulturtidbringerfilmtætterepåhverforsig