I det øjeblik du træder ind på cirkuspladsen rammes du af magien; de gamle cirkusvogne, som mange børn har drømt om at bo i, duften popcorn og savsmuld, heste, der vrinsker og artister og cirkusfolk, der alene i deres udstråling virker både magiske og spændende. Cirkus Arena har alt det, som gør os alle sammen til børn igen, og som får os til at sænke de parader, som ellers er en fast del af hverdagen. Her er plads til leg, nysgerrighed, undren og fascination.

Cirkus Arena fylder 65 – det gjorde de egentlig i 2020, men også de måtte ligesom resten af verden udskyde deres fejring. I 1955 satsede Arne Berdino alt og gik fra gøgler på markedspladsen til cirkusdirektør, en hård kamp for overlevelser, der dog med sønnen Benny Berdinos overtagelse i 1976, hårdt arbejde og en tro på, at det kunne lykkedes, har gjort Cirkus Arena til et af de få stadigt eksisterende cirkusser i dagens Danmark, der hver sommer skaber magi for både små og store. Måske netop derfor føres publikum på en historisk rejse gennem Cirkus Arenas tilblivelse og eksistens, som det allerførste i forestillingen – en flot og rørende måde at hylde et familiedynasti.

Og dette års jubilæumsforestilling er ingen undtagelse; Julie Berthelsen og Bubber er det perfekte par, der med humor, elegance og perfekt stemning fører os igennem showet. Deres kemi er fabelagtig og hver enkelt replik synes naturligt opstået. Bubbers kække attitude involverer publikum – på godt og ondt – mens Julie kæmper en desperat kamp for at rette den gamle cirkushest til. Julies charme komplimenteres af hendes udspekulerede figur, der flere gange må få Bubber til at erkende, at han må se sig slået og ender som den oversavede mand anno 2022 – en reference tilbage til gøglerpladsernes mange illusionsnumre. Samtidig er hendes stemme en sand gevinst for et cirkus som Cirkus Arena, der gerne vil dyrke det genkendelige og det uvisse på én og samme tid.

Et væld af artister er i år med til at fejre Cirkus Arena. Laura og Karsten Berdino imponerer og underholder med deres velkendte shows med henholdsvis araberheste og shetlandsponyer, og husklovnen Jimmy Folco sørger som altid for underholdning af både børn og voksne.

Det kan være svært at udpege dem, der skiller sig mere ud end andre, for det er der vel egentlig aldrig rigtig nogle der gør helt i Cirkus Arena. Alle artister leverer deres ypperste og fascinerer på hver deres måde. Alligevel er man dog nødt til at fremhæve Duo Costache, der består af ægteparret Leonardo og Vita, der på den ene mere vanvittige måde end den anden bærer rundt på hinanden. De fascinerer og forbløffer på en og samme tid og er vanvittigt dygtige og disciplinerede i en sådan grad, at selv de helt små glemmer både tid og sted.

Anden afdeling indledes med de vanvittigt dygtige Flying Wulber, der både med og uden bind for øjnene ejer trapezen i en sådan grad, at de ved lige præcist hvor højt de skal gynge for ikke at kysse teltdugen. Publikum i alle aldre holdes fanget fra første sekund, de svinger sig ud i trapezen, og man tør ikke lade blikket falde et enkelt sekund af frygt for at misse deres næste træk.

Et lidt mere atypisk cirkusnummer leveres af gruppen Atai Show, der blandt andet er kendt fra America’s got talent. Gruppen underholder med dans og storytelling og passer perfekt ind i Cirkus Arenas univers, hvor man gerne vil holde fast i traditioner men også forny sig. Atai Shows evner som historiefortællere er helt vanvittige, de river publikum med i både historien men også i deres krøllede brug af enhver lille muskel på kroppen. En gruppe, det er værd at holde ekstra godt øje med.

Alt i alt er Cirkus Arenas 65 års jubilæumsforestilling en succes, mest af alt fordi alle knokler og yder deres bedste for at få det hele til at fungere og for at få publikum til at føle sig velkommen så snart, de sætter fødderne på pladsen. Cirkusorkestret, der endnu får lov at spille live, er med til at gøre hele stemningen autentisk, artisterne bevæger sig naturligt mellem publikum og cirkusdirektøren Benny Berdino tager sig af både de små og store gæster, så man går hjem med følelsen af, at det vigtigste for ham er, at publikum har haft en god oplevelse. Anerkendelsesværdigt i en tid, hvor tingene ofte går stærkt og mødet med den enkelte ikke prioriteres.

Cirkus er og bør være en fast tradition for alle børnefamilier, en fast del af opdragelse i, hvad der også er dansk. Cirkus bør puttes på det kulturelle landkort på lige fod med teatre og alt det, der er med til at bidrage til dansk kulturliv, for er der noget cirkus og måske især Cirkus Arena kan, så er det at samle danskerne på tværs af byer og aldre og lade alle gå berigede derfra med store smil på læben.

Cirkus Arena spiller landet over i en by nær dig – forestillingen er anmeldt i Horsens.

Intruktion: Lasse Nørager og Jackie Berdione

Medvirkende: Julie Berthelsen, Bubber, Robi Berousek, Laura Berdino, Karsten Berdino, Jimmy Folco, Duo Costache, Atai Show, Alan Sulc, Flying Wulber, Patrick og Pip Clarrison m.fl.

Kapelmester: Rafael Wojaczek

Manegemester: Robi Berousek