Cirkus Mascot er et lille, familieejet cirkus, der forsøger at holde fast i cirkustraditionen trods pres fra branchens store spillere.

Mascot har trukket cirkusteltet ned og rykket teltpælene indenfor i forskellige sportshaller, når de i år turneer Jylland rundt. Ideen er økonomisk god, men ødelægger lidt af cirkusstemningen og magien, fordi forestillingen mest af alt bliver en rekvisit i mange af børnenes leg i hallen. For dem, der rent faktisk gerne vil se forestillingen, bliver legen i hallen et forstyrrende element, der fjerner fokus og magi.

Og det er synd, for det er gode indslag og dygtige artister, som Cirkus Mascot har fundet frem til årets forestilling. Klovnen Gulio leder an i fjollerierne og bakkes op af sin yndige og dygtige partner, der blandt andet fascinerer med alverdens sæbeboblekunst.

Eva optræder med balancens kunst, når hun balancerer glas med munden og fascinerer, når hun kravler rundt på gulvet og stadig holder glassene i ro og på plads.

Marianne, der er en del af ejerskabet bag Cirkus Mascot, optræder som altid med de sødeste cirkusdyr. I år er der både tale om hendes velkendte pudler, heste, gæs og de sødeste små grise, der kan mere end almindelige husdyr normalt kan præstere. Marianne har kontrol over dyrene og både store og små publikummer elsker det og fascineres af både Mariannes ro, når dyrene ikke lige makker ret første gang og ikke mindst af dyrenes evner.

Forestillingens ukronede konge er dog, den 72-årige Lui, der svinger sig i blandt andet lygtepæle, som i en anden Mary Poppins Film. Lui imponerer i den grad med sin akrobatik og timing, når han svinger sig som en fyrig teenager og bringer publikums nerver helt uden på tøjet.

Sprechstallmeister Daniel leder tropperne på fineste vis samtidig med at han udsættes for Gulios drillerier. De to udgør et godt makkerpar og danner sammen rammerne om en hyggelig lille familieforestilling, hvor man dog bør overveje, om sportshaller er det rigtige sted at spille cirkus, hvis man ønsker publikums uforbeholdende opmærksomhed.

‘Cirkus Mascot’ turnerer Jylland rundt sommeren over.