Seneste udspil fra ´København Danser´ foregik i Østre Gasværk med forestillingen ´Into the Hairy´ med koreografi af israelske Sharon Eyal. Hun kom med sine dansere fra det fransk baserede kompagni L-E-V., hun har stiftet sammen med israelske Gai Behar, der har stået bag begivenheder med elektronisk musik. Kompagniet blev stiftet i 2013 og har siden turneret i mange dele af Verden.

Nykomponeret elektronisk musik af britiske Koreless akkompagnerede ´Into the Hairy´, der i programmet præsenteres som et intenst trance-rave på en elektronisk klubscene.

De otte dansere var iført sorte, glimtende trikoter af Maria Grazia Chiuri, direktør hos Christian Dior.  Gasværkets scene lå øde hen, og lyset var en anelse dunkelt, når det ikke skiftede til ”natklubrødt”.

Danserne var i verdensklasse og bevægede sig både unisont og suggestivt. I størstedelen af koreografien optrådte danserne i en sammenhængende gruppe, men i nogle passager blev én sat udenfor det gode selskab, og spotten blev rettet direkte mod vedkommende.

Trinsproget var moderne, og Sharon Eyals baggrund fra Batsheva Dance Company var tydelig, ligesom afdøde Merce Cunningham så ud til at have inspireret ved værkets tilblivelse.

Det abstrakte værk var på en gang smukt og imponerende i sin langsomme og insisterende fremfærd, men også frustrerende i sit repetitive mood. Skræmmende var det tillige, når man betragtede dansernes hvidkalkede ansigter, hvor den sorte øjenmakeup dryppede ned ad deres kinder. Tempoet var langsomt, så på trods af at værket kun varede en lille time, sad man som publikum lidt på pinebænken.

I to uger har København Danser underholdt os med dans, vi ikke ellers har adgang til. Vi er også blevet provokeret, og det skal kunsten også – så tak for det.

Vi glæder os til at op leve Göteborgoperaens Danskompani fra den 12. juni i Operaen.

Into the Hairy med kompagniet L-E-V

Koreografi: Sharon Eyal

Co-Creator: Gai Behar

Musik: Koreless

Kostumer: Maria Grazia Chiuri – Christian Dior Couture
Lysdesign: Alon Cohen

Medvirkende: Alice Godfrey, Darren Devaney, Frida Dam Siedel, Guido Dutilh, Johnny McMillan, Juan Gil, Keren Lurie Pardes, Lau Grefory, Nitzan Ressler

Spilleperiode: 30. maj til 1. juni 2024

Varighed: 55 minutter uden pause