Balletten ”Svanesøen” bliver fremvist til og med den 26 maj 2019 på Det Ny Teater. Det prestigefyldte balletkompagni St. Petersburg Ballet Theatre og ikke mindst den russiske Prima Ballerina Assoluta Irina Kolesnikova er absolut et must see for balletinteresserede.

”Svanesøen” er en ballet i tre akter med fire prægtige scener. Som scenerne skifter, vokser scenografien i dens opsætning, og det gør publikums betagelse også.

Det er historien om den unge Prins Siegfried, som skal vælge sin kommende brud. Prinsen går hen til en sø, hvor der er en flok svaner, der forvandles til smukke, unge piger. Prins Siegfried forelsker sig dybt i Svaneprinsessen Odette. Men hun er blevet forhekset af den onde troldmand Rothbart til at være en svane og kun om natten et menneske. Dagen efter er der bal på slottet, og flere mulige brude fremvises. Men Prinsen har kun Odette i tankerne. Rothbart forklædt som ridder ankommer med sin datter Odile, og blændet af hendes lighed med Odette, sværger Siegfried hende sin kærlighed. Rothbart triumferer sit bedrag. Ved søen fortæller Odette om bedraget og Siegfried ankommer og erklærer Odette evig kærlighed. Og det bliver en kap mellem godt og ondt alias Rothbart og hans sorte svaner.

”Svanesøen” er en absolut storslået, prægtig og meget bevægende opsætning. Og det er første gang, at balletkompagni St. Petersburg Ballet Theatre og ikke mindst den russiske prima ballerina Assoluta Irina Kolesnikova gæster Danmark.

Balletkompagniets Prima Ballerina Assoluta, den fineste man kan være som kvindelig balletdanserinden. Hun opnår det, man troede var uopnåeligt. Hun fremfører den perfekte svane i rollen som både Odette og Odile. De færreste balletdanserinder formår at perfektionere begge rolle.

Men selv på en scene fyldt af utrolig dygtige balletdansere, fra det nu verdenskendte Vagonavo Ballet Academy i Skt. Petersborg, i deres fineste strutskørter, er det næsten umuligt for Prima Ballerina Assoluta Irina Kolesnikova ikke at overstråle dem alle med hendes absolutte tekniske kunnen. At se Irina i rollen som svaneprinsessen er en af disse stunder, man aldrig vil glemme, da man ikke er i tvivl om, at man netop har vidnet den ypperste fortolkning af Svaneprinsessen. En mesterklasse i perfektion og storhed i ét.

Prima Ballerinaen Irinas Kolesnikovas fortolkning af Svaneprinsessen Odette/Odille er sjældent set smukkere. Hendes tåspidsdans er fortryllende, hendes smidighed og ikke mindst hendes unikke og meget utrolige smukke stræk af sine arme og hænder er som en ægte svanedans. Hun bevæger sig så yndigt, sublimt, delikat og smukt på så højt niveau, at der går et sus blandt publikum.

Tchaikovskys musik er storslået smuk og perfekt komponeret i samspil med balletdansen, hvor hver drejning af tåspids eksakt følger musikken, hvilket gør at musik og ballet går op i en højere enhed.

”Svanesøen” er en fantastisk vidunderlig aften på Det Nye Teater – en fantastisk berigende oplevelse – den ypperste stjernestund.

Medvirkende:
Odette-Odile – Irina Kolesnikova
Prince Siegfried – Denis Nedak
Rothbart – Dmitry Akulinin
Jester – Seiyo Ogasawara
Corps de ballet på mere end 40 dansere

Musik: P.I. Tchaikovsky
Liberetto: Vladimir Begichev, Vasily Geltzer
Koreografi: Marius Petipa and Lev Ivanov (1885)