Kolding Egnsteater har kastet sig over Thorbjørn Egners klassiker ’Karius og Baktus’, der fortæller historien om de to små tandtrolde, der lever godt i munden på drengen Jens – lige indtil den dag både tandbørsten og tandlægen begynder at modarbejde ham.

I den oprindelige fortælling skylles Karius og Baktus ganske simpelt ud i kloakken, men reaktioner fra børn, der var begyndt at holde af de to små trolde, der jo egentlig skader Jens, forårsagede, at slutningen skrev om, og de to små væsner i stedet ender på en lille tømmerflåde. En slutning, Kolding Egnsteater har taget til sig og som på sødeste vis bliver afslutningen på fortællingen.

’Karius og Baktus’ er en sød fortælling for børn og Kolding Egnsteater henvender sig i høj grad også mest til det yngste publikum, når de netop kaster sig over denne historie. Max Emil Nissen og Mikkel Moltke Hvilsom er søde og skønne i rollerne som de to tandtrolde, mens Jens Hellemann er både musiker og fortæller. Børnene følger aktivt med i både troldenes færden såvel som fortællerens ’rytmeboks’ og de godt 30 minutter, forestillingen varer, passer godt til det unge publikum.

Det er ikke de største skuespilpræstationer, der er tale om, hvilket man vel heller ikke kan forvente, når materialet er som det er og oven i købet også er meget kort, men sammen med en sød scenografi, hvor nok især tandbørsten synes som en klar favorit, har Kolding Egnsteater skabt en sød fortælling, som er et godt udgangspunkt for den første eller en af de første ture i teatret.

’Karius og Baktus’ spiller på Kolding Egnsteater fra 10. marts til 5. april

Efter Thorbjørn Egners bog om ’Karius og Baktus’

Instruktion: Rebekka Lund

Scenograf: Vibeke Valeur

Medvirkende: Max Emil Nissen og Mikkel Moltke Hvilsom

Musiker og arrangør: Jens Helleman