Der er picnicstemning på Højen, og man bydes velkommen i det grønne, når Frøbjerg Festspil dette år lægger op til dans. Vejret er med publikum og hele holdet bag musicalen ”Footloose”, der har verdenspremiere som friluftsforestilling netop her i det fynske.


Handlingen tager os til USA, nærmere bestemt Midtvesten. Her er den unge mand, Ren havnet i den lille by Bomont, efter hans forældre er gået fra hinanden. Byen er mærket af en ulykke, hvor fire unge mennesker omkom nogle år tidligere, og byens strenge præst Shaw Moore fører an, når der vedtages love, der blandt andet forbyder dans. Den unge mand fra Chicago har fut i fødderne og passer ikke rigtigt ind i den puritanske by. Han lægger sig hurtigt ud med byens rod, Chuck og hele byrådet, som Pastor Moore har i sin hule hånd. Ren nægter at acceptere, at byen har lukket ned for dansen og livsglæden og tager kampen op sammen med de andre unge inklusiv præstens datter, som han hurtigt får et godt øje til.


I hovedrollen som Ren er Christopher S. Rørmose suveræn. Han danser og synger, som om han aldrig har lavet andet, og leverer en sikker præstation. Over for ham spiller Amanda Traun præstens datter, Ariel. Trods sin meget unge alder giver hun flot modspil til de to bejlere Ren og den rå Chuck, der spilles tilpas hårdkogt af Nicolai Hede.


Som Ariels veninder Rusty, Urleen og Wendy Jo gør henholdsvis Emma Augustesen, Laura Vesti og Lisa Bjerre Handberg det meget overbevisende i flot skuespil, dans og ikke mindst sang. Rustys bejler, den kejtede, ret moderbundne bondeknøs, Willard Hewitt får på meget charmerende og sikker vis liv af Jonas Cheblaoui.

Over for de unge står den puritanske Pastor Shaw Moore i skikkelse af Allan Kirkebæk Jensen, der med en dejlig sangstemme og flot skuespil gør præsten tilpas kantet og konservativ. Over for ham spiller Pernille Geertsen præstefruen Vi Moore, der føler sig forladt og grå i den efterhånden glædesløse by. Hun har en dejlig stemme, der kan nydes, når hun synger om sin ensomhed.

Frøbjerg Festspils opsætning af ”Footloose” lever op til sit navn, for der er tale om rappe fødder, der slippes løs, når der danses – og det bliver der i den grad i Patrick Terndrup og Steffen Hulehøj Frederiksens koreografi, og sammen med Carsten Friis’ instruktion løftes niveauet, så man på ingen måde tænker amatørteater. Jan Boysens flotte scenografi og Lise Søllesteds ditto kostumer rammer det hele ind på fornem vis.

Hele ensemblet spiller skuespil og synger på meget højt plan, og man fornemmer sammenholdet og den gode atmosfære helt ud over scenekanten. Alt i alt leveres der kræs for øjne og ører.


”Footloose” spiller i Frøbjerg frem til den 23. august 2019. Baseret på Dean Pitchfords originale manuskript.

Medvirkende: Christopher S. Rørmose, Amanda Traun, Emma Augustesen, Laura Vesti, Lisa Bjerre Handberg, Allan Kirkebæk Jensen, Pernille Geertsen, Jonas Cheblaoui og Nicolai Hede

Komponist: Tom Snow
Instruktion: Carsten FriisKoreografi: Patrick Terndrup og Steffen Hulehøj Frederiksen
Scenografi: Jan Boysen
Musikalsk ledelse: Julie Strange
Kostumedesign: Lise Søllested