Marry Me - Foto: UIP

Der kan uimodsagt ikke være nogen bedre baggrund til en opførelse af Hamlet end Kronborg Slot, hvor Shakespeare har henlagt handlingen til. Vejret var perfekt på premiereaftenen, og sceneriet blev bare smukkere, som aftenen skred frem. Rammerne var dermed perfekte til de seks skuespillere, der spillede alle rollerne. De var kommet hele vejen fra Sydafrika og havde Marcel Meyer i den store hovedrolle som Hamlet. 

Scenografien af Frederick William Abrahamse foran voldgraven bestod af et kvadratisk scenegulv med vand på alle sider og illuderede det skib, hvor en gruppe sømænd ifølge skibets logbog skulle have spillet tragedien om Hamlet i 1607, før de gik i land og jagtede elefanter. Det knagede og knirkede fra højtalerne, som var vi rent faktisk ombord. Som på Shakespeares tid blev alle rollerne spillet af mænd, så autenticiteten var på mere end en måde på plads. 

Hamlet har sit at slås med efter at hans onkel, Claudius, har slået hans far ihjel og hans mor, Gertrud, i direkte forlængelse heraf har giftet sig med Claudius.  

Marcel Meyer kan sine replikker og har en flot diktion, og vi forstår, at spørgsmålet er ”at være eller ikke være”, og at ”noget er råddent i Danmark”. Hamlet proklamerer også, han er vred, men vi tror ikke på ham.  

Rosenkrands og Gyldenstjerne er sjove figurer i forestillingen, når de som små hofsnoge vimser rundt med hinanden i hånden og forsøger at konspirere mod deres ven Hamlet. De når aldrig at forstå, hvad der rammer dem på vej mod England.  

Det er en historie, hvor det er på sin plads at være vred, når man er en ung mand. Imidlertid mærker man ikke dramaet i denne opførelse, som uimodsagt også står på skuldrene af tidligere udgaver spillet i Helsingør, og det er ikke nemt. Hamlet er ikke vred eller tiltrækkende nok, Ofelia trasker rundt i vandet, og Hamlets betagelse af hende er uforståelig. Gertrud er ikke liderlig, og det krævede ellers flere liter østrogensuppe for at hoppe på den noget kraftige konge.  

Afslutningsfægtescenen, før resten er stilhed, fungerer flot, og en aften på Kronborg er altid en nydelse.  

Til alle forestillinger på Shakespeare Festival er der mulighed for at forudbestille en lækker picnic, som kan indtages ved opstillede borde eller på bastionerne med udsigt mod havnen eller Øresund. 

Medvirkende: Marcel Meyer, Michael Richard, Lungile Lallie, Tailyn Ramsamy, Jeremy Richard, Matthew Baldwin 

Forfatter: William Shakespeare
Instruktør og scenograf: Frederick William Abrahamse
Lysdesign: Faheem Bardien
Kostumedesign: Marcel Meyer
Musik: Carl-Johan Lingenfelder
Oversætter: Niels Brunse
Overtekster: Allan Hilton
Producent: Abrahamse & Meyer Productions 

Varighed: 2 timer og 40 minutter inkl. pause – forestillingen spilles på engelsk med danske overtekster 

Spilleperiode: 3. til 7. august 2022