To kvinder, Mia Lerdam og Regitze Estrup, fabulerer i den hyggelige Café Liva i Nyhavn over at nærme sig de 40 i kabareten ´At nærme sig, ramme og overleve DE 40´.

De har sat emnet i en akademisk ramme, da de har meldt sig til en Phd-konkurrence på universitetet. De bliver hurtigt enige om, at der skal nogle sange til. Det bliver til hele 30 numre, hvor små og store problemer med at være kvinde og omkring de 40 bliver taget under kærlig behandling. De damer er iført sorte bukser, rullekravebluser og briller, så det intellektuelle look er på plads.

I løbet af de fem kvarter, kabareten varer, kommer en mængde emner, der relaterer sig til kvinders liv omkring de 40, på banen.

Der er sjove takter, når der i nummeret ´Maj med mig på´ gøres grin med den narcissistiske type kvinde, der har sin egen podcast, og i egen selvtilfredshed og travlhed med at dokumentere til Instagram, ikke lytter til den gæst, hun har inviteret. Der er hip til datingapps, som er frygtelige, indtil der kommer et muligt match. Nogle numre hænger ikke helt sammen. Blandt andet er sangen om at have en larmende teenager i huset lidt ude af trit, for ikke mange kvinder omkring 40 har allerede teenagere i huset, men det er en mindre ting.

Aftenen kredser om de valg og fravalg, den moderne kvinde på 40 står overfor. Skal man have børn, hvis man ikke allerede har fået dem, og hvad gør man, hvis man ikke har en mand at få dem med. Eller skal man lade være med at få det barn man ikke planlagt er blevet gravid med.

Der kredses selvfølgelig om kvinders udseende, og hvad vi kvinder dømmer vores medsøstre på. Ekskoner står højt på listen over, hvad og hvem der kan kritiseres. Godt nok er hun slank, men hun ser noget slidt ud. Det var en af de sjovere bemærkninger, og en de fleste kan nikke genkendende til.

Begge de medvirkende damer så i øvrigt glimrende ud, så det er at kokettere at have komplekser over udseende, når de i sidste halvdel er iført et stramt leopard-outfit.

Både Mia Lerdam og Regitze Estrup leverer et fermt, timet og musikalsk show, men det bliver aldrig sjovt. Der er en del kynisme og meget lidt håb i Mia Lerdam og Regitze Estrups fremstilling af, hvordan kvinder omkring 40 har det. Samtidig er disse kvinder åbenbart stadig ofre for egne og andres forventninger til, hvordan de skal være. Der er vist ikke mulighed for bare at lade tilværelsen komme an og ikke tænke og gennemanalysere alle spørgsmål og dilemmaer, der melder sig på livets vej i 2021.

I jagten på at forblive ung og for alt i verden ikke blive rigtig voksen, få den rigtige kæreste, kampe med ekskoner, børn eller ej, forekommer det, at mange af de damer omkring 40 går glip af livet. Det er faktisk lidt trist.

At nærme sig, ramme og overleve DE 40 på Café Liva i Nyhavn

Instruktør: Christine Exner

Projektioner: Maximus Moximus

Speak: Peter Kær

Scenografi: Mia Lerdam, Regitze Estrup og Christine Exner

Medvirkende: Mia Lerdam, Regitze Estrup og Ian Brodersen

Varighed: 5 kvarter uden pause

Spilleperiode: 11. til 29. maj 2021