Wow. Bare wow. I virkeligheden kunne man vel næsten stoppe anmeldelsen med det. For The Boyband Tour er intet mindre end en masse wow-effekt serveret på mest elegante vis.

Hvad er den hemmelige opskrift på en god fredag aften? – God musik, man kan synge med på, mænd, der er værd at kigge på – og som ovenikøbet synger en vis legemsdel ud af bukserne – god stemning og et brag af et sceneshow, hvor alt lige fra dans, koreografi, sang, lys og grafik på mest magiske vis går op i en større enhed.

Når man går derfra spiller man stadig boyband sange i hovedet – ja det gør man vel nærmest på repeat de næste mange dage – og man kan næsten ikke få armene ned over det, man lige har oplevet. Med stil og klasse og en masse hårdt arbejde, har Silas Holst, Jeff Scherlund, Kim Ace, Joakim Lind Tranberg og Teit Samsø sammensat et vildt og omfattende potpourri af sange fra de gode gamle dage, hvor enhver pige med respekt for sig selv havde værelset fyldt med plakater og andet merchandise med forskellige boybands. Hver især giver de den alt, hvad de har i en sådan grad, at de efter sigende forbrænder 1500 kcal for hvert show, de giver.

Kim Ace er ikke alene en fantastisk performer – hvad end det er sang eller dans – han er også en virkelig dygtig koreograf, der har formået at binde den flotteste sløjfe omkring hele showet. Koreografien er timet helt ud til mindste fingerled, og noget af det mest imponerende er den måde, koreografien spiller op til det grafiske islæt i form af den store skærm på scenen. Helt imminent bliver det, når Shirley pludselig dukker op på skærmen og på grund af en vanvittig flot koreografi og scenografi nærmest føles til stede på scenen. Generelt må man sige, at Ace endnu engang imponerer med sine evner som koreograf.

Jeff Schjerlund er gruppens ”flødefyr”. Hans lækre stemme klæder de mere følsomme sange virkelig godt, og det er nok heller ikke tilfældigt, at størstedelen af netop disse ligger hos ham. Samtidig besidder han en virkelig stor og misundelsesværdig portion selvironi, som klæder både ham og showets humoristiske del. Et lige så stærkt humoristisk kort er Joakim Lind Tranberg, der især i det skønneste Union Jack kostume fremkalder både grin og hujen fra publikum. Tranberg giver den fuld gas, både hvad angår sang og dans og er et stærkt kort på scenen.

Teit Samsø har tidligere imponeret på både Fredericia Teater men også i sommers, hvor han spillede med i ’Jesus Christ Superstar’ ved 7-kantens sommerspil i Varde. Her kunne man blandt andet nyde hans lækre, dybe stemme, en stemme der også kommer ham til gode i forbindelse med ’The Boyband Tour’. En lige så lækker stemme leverer Silas Holst, der ikke kun udmærker sig som en virkelig dygtig danser. Holst viser en virkelig selvironisk side af sig selv, som klæder ham og samtidig er det tydeligt alene i hans performance hvor meget projektet betyder for ham, og hvor meget han elsker det.

Hvad der nok egentlig binder showet allermest sammen, er de fem boyband medlemmers energi, kærlighed til projektet, deres sammenhold og ikke mindst deres selvironi, når de på sjoveste vis sætter de nogle meget karikerede versioner af sig selv op også hjælper det vel helt sikkert også, at de alle fem er ganske pæne at kigge på i nogle vanvittige kostumer.

DetGårTitGodt og producent Kasper Staal Jørgensen har i samarbejde med de medvirkende skabt noget enestående og stort, som kun virkelig dygtige kræfter kan følge til dørs. De imponerer fra første tone slåes an og til lyset i salen tændes til slut. Var man boyband fan i 90’erne, vil man ærgre sig over ikke at opleve ’The Boyband tour’.

’The Boyband Tour’ starter turne i Aarhus og spiller derefter forskellige steder i Danmark.

Medvirkende: Silas Holst, Kim Ace, Jeff Schjerlund, Joakim Lind Tranberg og Teit Samsø

Swing, Guitar og DJ: Christopher Rørmose

Koreografi og iscenesættelse: Kim Ace

Content og grafik: Faceoff Mediahouse

Lysdesign: Sune Verdier

Lyddesign: Jonas Jørgensen

Kostumer: Grith Deleuran