Et brag af en fest. ‘Elsk mig i nat’ er en af Danmarks største musicalsucceser og med god grund. Musicalen havde sin urpremiere på Øster Gasværk Teater i 2009. Nu er ‘Elsk mig i nat’ tilbage igen i version 2022 – denne gang i en ny, større og mere ekstravagant opsætning, end før set. 

Nogle af de bedste danske sange fra 1980’erne fremføres og fortolkes af Danmarks smukkeste stemmer. Musik af Thomas Helmig, Tøsedrengene, Anne Linnet og Sanne Salomonsen med mange flere. Store hits som ‘Glor på vinduer’, ‘Den jeg elsker’, ‘Ridder Lykke’, ‘Dig & mig’ og mange mange flere fremføres af et stjernebesat cast. Og i stedet for at forsøge at lyde som originalsangerne eller selve originalsangen fortolkes hver sang, hvert et ord helt eminent. Således at man hører sangene på ny igen. Sikke en bedrift og sikke en vældig vellykket bedrift. 

Det som også skiller denne musicalopsætning ‘Elsk mig i nat’ fra andre musicalopsætninger er blandt andet, at den bærende historie har både bredde og tyngde. Hvilket virker berigende, for ‘Elsk mig i nat’ er ikke ”kun” en sangfest, men også en historiefortælling, der vil noget og virker autentisk. Hvilket er meget klædeligt at opleve. En historie, der giver ”80erne” stof til eftertanke.

Kort fortalt handler historien om at… I deres teenageår spillede Sui (Szhirley), Iben (Lea Thiim Harder), Pia (Julie Agnete Vang), Frederik (Jimmy Jørgensen) og Otto (Rene Wormark) sammen i bandet ‘Up Front’. Sui, som var forsanger i bandet, stak en dag af til USA uden at fortælle de andre i bandet, at hun drog bort. Sui gjorde karriere, mens bandet hjemme i Danmark gik i opløsning. Flere år senere mødes bandets medlemmer igen. Sui har valgt at samle gruppen for at dele en hemmelighed…

Sangerinden Szhirley, der har hovedrollen som Sui, er fremragende og brillerer i rollen som Sui på scenen med sit divaydre og sin smukke sangstemme. Hun er som en moderne Grace Kelly. Jimmy Jørgensen alias Frederik drager publikum til sig med sin sprøde, lidt hæse sangstemme. Skuespilleren Xenia Lach-Nielsen som hotelejerinden Rita imponerer også alle med sin stærke sceneudstråling og smukke sangstemme.  Maria Corydon er Suis datter Maja og hendes ageren og yndige sangstemme betager publikum.

Et nyt stjerneskud til castet er Joakim Lind Graae Tranberg i rollen som Henrik, og hvor kan det mand bare synge, så fuglene synger, det er helt vildt hvor dygtig en sanger, han er. Julie Agnete Vang er Pia, som både kan synge, men hun samtidig sjov, når hun kommer med det ene gode råd efter det andet, med et morsomt twist såsom: “smed altid når jernet er langt” osv.
Rene Wormark er den lidt generte Otto, som er så glad for Iben (Lea Thiim Harder). Karrierekvinden der ønsker sig et barn. Blandt andet med sangen ‘Dig & Mig’, som Iben synger i duet med Otto – det skaber magi i luften. 

Nogle af de stærkeste sangpræstationer i første akt går til ”drengene”. Denne aften blev det ene musiske moment efter det andet skabt, når Jimmy Jørgensen, Joakim Tranberg og Rene Wormark synger duet/triet sammen, og der blev fremført mere rockede udgaver af 80’er sangene. 

Med et super soundtrack fortæller ‘Elsk mig i nat’ en enkel og gribende historie om en række mennesker, der bliver mindet om de drømme, de engang turde have, det liv der dengang var muligt – og om den kærlighed de måske kan få lov at opleve igen.

‘Elsk mig i nat’ version 2022 går simpelthen op i en højere enhed. Scenografien er dybt betagende, fra romantisk søudsigt med turtelduer og det hele til funklende stjernehimmel og et mix af 80ernes farver og lys. Koreografien er smuk, kostumerne er festlige. De kreative talenter ”bag scenen” Instruktør Thomas Agerholm, Koreograf Anja Gaardbo og scenograf Benjamin la Cour kan alle være meget stolte, for deres treenighed har skabt en helt fantastisk musical, hvor alt går op i en højere enhed. ‘Elsk mig i nat` formår at ramme alle lige i hjertet og dansefødderne.

‘Elsk mig i nat’ havde premiere på Scandic Falkoner Hotel 16 marts 2022 og drager dernæst til Holstebro Musikteater 21 april 2022 og dernæst Vejle Musikteater 4 maj 2022. 

Medvirkende:

Szhirley, Jimmy Jørgensen, Xenia Lach-Nielsen, Jacob Damsgaard Ditlev, René Wormark, Julie Agnete Van,Lea Thiim Harder, Joakim Tranberg, Maria Corydon med flere.

Manuskriptforfatterne: Ida Maria Rydén og Ina Bruhn.

Iscenesættelse: Thomas Agerholm

Koreograf: Anja Gaardbo

Scenografi: Benjamin la Cour

Forestillingen varer ca. 2 timer og 35 minutter inkl. pause.

PREMIERE 16. MARTS 2022 SCANDIC FALKONER