Der findes næppe nogen, som ikke kan lide Sanne Salomonsen. Og der findes rigtig mange, som elsker hele Danmarks Rock Mama meget, meget højt. ”SANNE – The Musical” er en fan-fest, og den bliver aldrig til mere end det.

Salomonsen har skabt så mange hits, at de uden besvær fylder en 2,5 times forestilling ud. Bandet og sangerne er fantastiske – og man må give sig hen til den ene klassiker efter den anden. Fortællingen, som binder de mange hits sammen, er Sannes eget liv. Hun spilles af tre skuespillere i tre aldre, så publikum kan følge den purunge Sanne, der dropper skolen for at dyrke musikken, Sanne i forskellige stadier i livet, hvor karriere, kærlighed og barn skal gå op i en højere enhed, og ikke mindst den 50-årige Sanne, som får en blodprop og kæmper sig tilbage i sin sangkarriere med nye hits. Det er desværre ikke helt så let at give sig hen til historien, som til musikken. Det er en fortælling, som bevæger sig uorganisk mellem de mange sange om kærlighed, woodoo, bagsædet af en taxa og løgn. Men det er måske også for meget at forlange, at forestillingen har et stærkt dramaturgisk afsæt, for det er kærligheden til og fascinationen af Salomonsens liv, person og ikke mindst sangskat, som driver forestillingen. Og de tre Sanne’r synger fremragende.

Musicalen går hen og får næsten revyagtige islæt, når de kendte mennesker i Sannas omgangskreds fremstilles som parodier af Anne Linnet og Dennis Knudsen. Da en Thomas Helmig med meget stort krøllet hår trådte ind på scenen, var hele salen halvkvalt i latter. Men der er en meget bizar scene, hvor Anne Linnet voldtager Sanne Salomonsen – og det er ikke helt til at greje om den scene skal bruges som symbol på Annes kunstneriske og personlige dominans – eller om det forestille at være en del af ”de vilde gamle dage”. Det får publikum aldrig svar på. Og man skal være meget stor fan for bare at ryste scenen af sig og rocke videre på de næste hits uden at vente på forklaringen, som aldrig kommer.

Der er ingen tvivl om at fans landet over, vil have en fest med at rocke og klappe i takt landet over – men nogen helstøbt teateroplevelse er det ikke, hvis man tager fanbrillerne af. Man kan muligvis få lige så meget ud af at slå forbi YouTube og finde de mange solide hits og DRs ”Her er dit liv” med Sanne Salomonsen fra 2011.

Medvirkende: Gry Trampedach, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Andrea Heick Gadeberg, Mathilde Norholt, David Owe, Joakim Tranbjerg m.fl.

Instruktør: Martin Lyngbo
Spilleperiode:
København, Tivolis Koncertsal, 19.-13. oktober
Vejle, Musikteatret, 5.-10. oktober
Odense, Odeon, 13.-17. november
Aalborg, Kongres & Kultur Centeret, 20.-24. november
Holstebro, Musikteatret, 3.-8. decebmer
Aarhus, Musikhuset, 10-15. december