SDet kan godt være, han er blevet fynbo, men ”hjem” er stadig Kolding, hvis du spørger Stig Rossen, der som ung gjorde de skrå brædder usikre ved blandt andet Kolding Festspil. Bysbarnet er tilbage – denne gang i den gode sags tjeneste, når han sammen med Promenadeorkestret, Dronning Dorothea Teatret og Brændkjærs venner samler ind til projektet omkring den nye Brændkjærhal i Kolding.

Og der er for alvor lagt op til en aften med god musik ned af mindernes boulevard, når Stig Rossen fører os tilbage til tiden med Kolding Festspil, studietiden i London, Melodigrandprix og ikke mindst hans succes med forskellige musicals. Publikum føres igennem alt lige fra ”Sommer i Tyrol” til ”Les Miserables” og Sir Andrew Lloyd Webber.

Stemningen er i top og Rossens sangstemme imponerer og garanterer gåsehud over hele kroppen. Med en vis portion kækhed og charme guider han publikum igennem de forskellige sange i samspil med et Promenadeorkester, der i den grad leverer. Samspillet mellem Rossen og Promenadeorkestrets dirigent Bjørn Hyrup er sublimt og smitter af helt ned på publikum, der begejstret både klapper og synger med på de velkendte klassikere – ikke mindst, da der spilles op til fest med John Mogensen i skikkelse af Rossen iført sort tøj, en gedigen farmave og røde seler, mens han for fuld skrald blandt andet synger ”Ursula”, ”Karl og Ann-Katrin” og ”Ensomhedens gade nr. 9”.

Også Disney-medleyet baseret på ”Løvernes Konge” vakte begejstring om end lige netop denne Disneyfilm var en af dem, som Stig Rossen rent faktisk ikke lagde stemme til i sin tid. Det gør dog ikke hans version af ”Circle of Life” og ”Can You Feel the Love Tonight” mindre elskværdige og imponerer i lige så høj grad som ”Bring Him Home” fra ”Les Miserables”, som Stig Rossen har medvirket i 1530 gange i rollen som Jean Valjean.

Alt i alt slipper Stig Rossen og et yderst velspillende Promenadeorkester rigtig godt fra en aften med fokus på 30 års musikkarriere, der meget passende sluttes af med både ”Thank You for the Music” og ikke mindst ”Vi danser rock og rul.”

*****

Medvirkende: Stig Rossen og Promenadeorkestret under ledelse af Bjøn Hyrup.