’We will Rock you’ har gjort sit indtog på de danske amatørscener. Først kastede Dronning Dorothea Teatret i Kolding sig ud i at fortolke Queen i sommers, og nu er vi nået til Odense, hvor Elite Teatret gør samme forsøg – endda med samme kvindelige hovedrolleindehaver som i Kolding (Sjanne Baun Madsen).

Alle sejl er sat til, og man har forsøgt at få så meget ud af scenen som muligt. Desværre begrænses udsynet fra salen, hvis man sidder på række 9 og frem, hvilket får indflydelse på oplevelsen. Forestillingen byder på mange sceneskift, som man har forsøgt at løse ved hjælp af blandt andet en række klodser, som drejes og flyttes alt efter hvilken scene, der sættes. Ideen er god, men man kunne sagtens have brugt scenens muligheder lidt mere og blandt andet brugt scenen ned mellem publikum i større omfang. Når skuespillerne endelig gør brug af den, virker det nærmest som en pludselig opstået tanke, pånær når Scaramouche og Galileo erklærer deres kærlighed til hinanden med ’Who wants to live forever’.

Magnus Lau Ovesen og Sjanne Baun Madsen spiller henholdsvis Galileo og Scaramouche – de to hovedroller – og med en lang række forestillinger i sommers, har Baun Madsen efterhånden en del erfaring i rollen som den oprørske teenager Scaramouche, der sammen med Galileo sætter sig for at gøre oprør og finde ud af, hvad musik egentlig er for noget, efter Killer Queen har forbudt alt ikke-computerprogrammeret musik.

Både Baun Madsen og Ovesen er dygtige kræfter, der giver den alt de har, både når de synger og danser. Baun Madsen synger som en drøm og har en hvis grad af anarkist i sig, som klæder rollen, mens Ovesen også er en virkelig dygtig sanger og klæder, den lidt mere forsigtige Galileo rigtig godt.

Nana Bech spiller den sexede, meget selvbevidste og diktatoriske Killer Queen, hvilket hun gør godt. Hendes samspil med Mark Vinther som Khashoggi er både godt og underholdende og viser både Killer Queens diabolske og flirtende sider.

Sarah Krone Pedersen spiller rebellen Oz, der danner par med Britney, Anton Sloth Bjerg. Sammen leder de rebellerne og kæmper for deres overbevisninger. Krone er en dygtig sanger og får sunget Bjerg stærk uden at overdøve ham. Deres flirt og kærlighed er sød, men bliver måske nogle gange lidt for meget.

Buddy spilles af Allan Kirkebæk, der i den grad er i hopla som den gamle rebel, der har en masse viden uden egentlig at have den. Hans timing er perfekt, og han bliver hurtigt aftenens sjove indslag med underlige og dog skarpsindige bemærkninger.

Et dygtigt ensemble er med til at spille forestillingen op. De kæmper med alt hvad de har, men misser alligevel timingen et par gange, hvor en enkelt eller to ikke kan følge med det øvrige ensemble – den musiske del er der dog ikke noget at sætte en finger på.

Man kan sige, hvad man vil om ’We will rock you’. Nogen stor og medrivende historie er det ikke, den bliver hurtigt meget todimensionel, og har man behøver ikke engang rigtigt at have set den, før man kender udfaldet af historien. Elite Teatret gør alt hvad de kan, for at spille historien op, og selvom de gør det godt, så når de aldrig rigtig ud over scenekanten. Måske begrænses de af omgivelserne, der ikke helt formår at give dem det at arbejde med, som de har behov for.

Tager man ind og ser forestillingen, er det derfor mest sangene, der bærer forestillingen. De medvirkendes musiske talenter er høje, mens der kan finpudses lidt på det skuespilmæssige, og man kunne måske endda have slået sig sammen med Dorothea Teatret i Kolding for at få et par fif eller to.

Elite Teater spiller ’We will rock you’ frem til 5.  november 2022.

Instruktør: Lars Winkler

Oversættelse: Lars Hjortshøj

Koreograf: Cathrine Kronborg Schimler Tøt

Kapelmester: Kristoffer Nybye

Scenograf: Heidi Godskesen Rasmussen

Medvirkende: Sjanne Baun Madsen, Magnus Lau Ovesen, Nanna Bech, Mark Vinther, Sarah Krone Pedersen, Anton Sloth Bjerg, Allan Kirkebæk m.fl.