Hvis man kigger ind i Christian Fuhlendorffs hoved, vil du nok finde de første ti soundtracks til klassiske film; såsom Jurassic Park og Star Wars – et rum som i filmen Inside Out fyldt med små Christian’er i forskellige støbninger, der sammen forsøger at guide ham igennem livet, blandt andet når hans kone Carina brokker sig, og planen er den samme som altid: forbedring i fem dage, for derefter at hoppe tilbage i det samme vante mønster.

Christian Fuhlendorff er atter ude at turnere med anden del af sit show; Går over i historien. Det første show var baseret på datteren Mikalas alt for mange spørgsmål, som han ikke kunne finde hoved og hale i, og som han på ingen måde kunne svare på, hvilket førte til at han satte sig ned og læste op på lektien. Anden del er ligeledes bygget op omkring verdenshistorien, men denne gang med hans ”gamle” børnetegninger, da han efter sigende skulle have tegnet verdenshistorien som barn lige fra dinousaurer til Sokrates og videre til landbruget. Sammen med en god gammeldags overheadprojektor, danner tegningerne rammen om anden del af fortællingen – at tegningerne, var produceret af ham selv i en alder af 35, er en mindre og meget typisk ”Fuhlendorffsk” detalje.

Efter Chistian Fuhlendorff lagde stofferne på hylden, har hans shows centreret sig omkring hans lille familie, der består af Carina hans kone, Mikala hans datter og hans søn Conrad. Hvis ikke datteren eller sønnen har stillet et spørgsmål, som han kan bruge minimum ti minutter på at levere jokes om, så har konen nok hevet ham med til endnu en parmiddag, som han ikke gider være til, eller brokket sig over noget han har gjort, eller nok nærmere –  ikke fået gjort.  Alligevel formår han altid at gøre hver joke til noget nyt; selvom scenarierne er kendt fra både vores kendskab til hans egen hverdag og måske endda også fra vores egen, så bliver det aldrig nogensinde den samle gamle traver.

Showet krydres af forskellige små throwbacks, blandt andet om det evige mælkeproblem hos familien Fuhlendorff, hvor Christian er lidt for god til at åbne en ny mælk, selvom den gamle ikke er helt tom endnu. Samtidig er han ikke bange for at blive kontroversiel, når han berører emner som voldtægt, abort og hans syn på hele” me too” kampagnen. En ordentlig omgang sort humor, er hvad vi får smækket i hovedet krydret med en lang række spændende og interessante vinkler.

Christian Fuhlendorff har igen fået stablet et genialt show på benene – måske endda bedre end første gang han berettede om verdenshistorien – og får selvfølgelig som altid smidt diverse spil- og filmreferencer ind i løbet af aftenen. Super show og underholdene lige fra start til slut! Alene det, at han formår at styre en overheadprojektor bedre end de fleste 3. klasses folkeskolelærere trækker gevaldigt op.

 

Fuhlendorff kan i øjeblikket opleves på turne rundt omkring i Danmark.