Christian Fuhlendorff er gået tilbage til det oprindelige plot for Standup – en taburet, et glas vand og en mikrofon på stativ – behøver man så i virkeligheden mere? Nej vel. Fuhlendorff gør i hvert fald ikke.

Scenografien er skåret væk, det samme er en egentlig gennemgående rød tråd for handlingen. I stedet er formlen for det klassiske standup show blevet opskriften på Fuhlendorffs ”Det sjovt”. I stedet føres publikum sublimt og underholdende igennem temaer lige fra familie – og hans som altid meget tålmodige kone, Karina – til ferierejser, hunde, sexliv og endda Gretha Thunberg. Dette på trods af at egentlig selv synes, vi har hørt nok om lige præcis de emner, men intet emne er vel for brugt til lige at få en tur mere af en af Danmarks mest succesrige komikere. Netop derfor slipper Fuhlendorff elegant afsted med at snakke om det, vi alle sammen har snakket af det seneste år, men netop uden det blive en kedelig gentagelse af alt det, vi allerede har hørt de første 50 gange.

Der gøres brug af farver og jokes fra hele paletten og egentlig er det befriende, at der skydes jokes ud af ærmerne en efter én i stedet for at fokus er på scenografi og rød tråd.

I stedet bindes showet sammen af de klassiske gennemgående jokes, hvor Fuhlendorff blandt andet trækker tråde til jokes om konen Karina og deres fælles børn krydret med jokes, der for en kender af Fuhlendorff vil virke bekendte. Samtidig formår han ret elegant både at tilpasse den enkelte aftens show med jokes om den pågældende by samtidig med at publikum spontant inddrages ved flere lejligheder.

Om end showet består af et væld af temaer, der vel egentlig ikke hænger sammen, formår Fuhlendorff på magisk og mesterlig vis at guide publikum igennem aftenens show uden at miste dem en eneste gang. Selv da han nærmest udpensler en joke om Gretha Thunberg i en sådan grad, at den kunne blive dissekeret til døde, lykkes det ham at holde publikum fanget og samtidig sætte dem på plads, der til hans optræden ved Zulu Comedy Awards netop blev forargede over lige præcis denne joke.

Christian Fuhlendorff får noget godt ud af alt det, vi egentlig er trætte af at høre om. Og selvom han lover at folk ikke går derfra men en egentlig pointe eller statements, der skal føre dem videre ud i aftenen, så går man som minimum derfra i opløftet stemning og en garanti om, at man ved næste intime udfoldelse vil have et billede af Christian Fuhlendorff printet på nethinden.

”Fuhlendorff – Det sjovt” spiller i hele landet fra 2. september til 15. december 2021

Foto: Michael Madsen