7even

På Teater Bora Bora mødes det menneskelige og det dæmoniske i en forrygende, ungdommelig dans på liv og død.

Giver det i dag mening at fortælle om de Syv Dødssynder for et ”up to date”- opdateret og teknologiseret publikum? Dødssynder der i historisk perspektiv har gennemsyret vores moral siden middelalderen?

Svaret må siges at være – ja! Det gør det i overraskende interessant grad. Og i selskab med Black Box Dance Company, vækkes de gamle kristne opfattelser af menneskets synd til live, i en fascinerende blanding af moderne dans og et stammerituelt maskespil.

Gennem syv tableauer forvandler de medvirkende sig til groteske vanvidsdæmoner, der med en voldsom intensitet beskriver de destruktive urkræfter vi alle besidder – griskhed – frådseri – hovmod – misundelse – dovenskab – vrede – begær, med alt hvad disse urkræfter følger med sig af menneskelig fortabelse og smerte. Det er kraftige sager vi her har med at gøre. Og det virker!

Det lykkes effektivt i forestillingen at bruge maskerne til at beskrive tydeligheden i, hvordan vi som mennesker til stadighed fjerner os fra os selv og hinanden, når disse paradoksalt menneskelige egenskaber få lov at tage magten over os. I sidste ende er der en regning at betale, med mindre vi forholder os til vores egne følelser og derigennem finder tro, håb … og glæde.

De syv medvirkende, unge dansere afleverer en effektiv, fortættet, hypnotisk og imponerende indsats på Teater Bora Boras dansevinyl. Med poetisk, kropslig nærvær, fremstilles mennesket som det absurde, grotesk komiske væsen det også er. Black Box Dance Company formår i et relativt let forståeligt, scenisk billedsprog, med mimiske virkemidler, at ramme et ikke-danseteatervandt publikum.

Forestillingen spilles i disse dage på et udsolgt Teater Bora Bora i Århus, men kan bookes i resten af april 2016 samt i efteråret 2016 og foråret 2017 eller iflg. aftale.

Idé og Koncept: Marie Brolin-Tani
Koreograf: Fotis Nikolaou
Medvirkende: Bartosz Woszczynski, Emmy Louise Thomsen, Lionel Ah-Sou, Marco Rizzi, Charlotte Anne Logan, Isabella Harritz Sørensen, Manuel Gaubatz, Zaneta Majcher.