A Midsummer Nights Dream er nok et af William Shakespeares morsomste og mest poetiske skuespil, og så er det på rigtig mange planer vildt fjollet, men det involverer forelskede mennesker, og de er jo fjollede og kan ikke gøre for det.

Handlingen ultrakort: Hertugen af Athen Theseus og Hippolyta, Amazonernes dronning skal giftes, og bryllupsforberedelserne er i gang. Der er de fire unge elskende, Demetrius, Lysander, Hermia og Helena. Hermias far vil have sin datter gift med Demetrius, men hun elsker Lysander, der også elsker hende. Helena er forelsket i Demetrius, der ikke på nogen måde gengælder hendes følelser. Lysander og Hermia planlægger en flugt til skovene uden for Athen. Demetrius og Helena følger dem. Alt er fortryllet herude, hvor Alfekongen og dronningen Oberon og Titania, der har en forbløffende lighed med Theseus og Hippolyta, huserer. Samtidig er en flok håndværkere i gang med at forberede skuespillet Pyramus og Thisbe, som de vil opføre til det forestående bryllup. Stykket involverer blandt andet månen, en mur og en løve! Dertil kommer drilleånden Puk, der nok er ånd for at forplumre kærlighedsintrigerne på kryds og tværs. Det hele ender godt – så bare rolig.

The After Hours Theatre Company har taget på sig at opføre alle disse løjer på en miniscene på Ofelia Plads, og det er lidt af en kunst. Mange af de medvirkende har flere roller og er både unge elskende og del af håndværkerholdet. Det er forvirrende på den sjove måde.

Forestillingen spilles på originalsproget, og det er en fryd at høre Shakespeares tekst på engelsk. Alle medvirkende har en flot diktion, så det er let at følge med i den flyvske handling. Jefferson Bond er både konferencier før forestillingen, hvor han sætter publikum ind i handlingen og forsikrer om, at vi sagtens kan følge med, selv om vi ikke er engelske eller Shakespeare eksperter. Det er en god ide, for iblandt publikum, var der nogen, der vovede at indrømme, at de aldrig havde set et Shakespeare stykke. Derudover er han Theseus tjener ved hoffet og sidst, men ikke mindst er han den drillesyge Puk, for hvem ting ikke altid går helt, som de skal. Han er sød, ondskabsfuld og barnlig som Puk skal være, om end hans alfekostume er lidt fesent i form af et par brune pludderbukser, bar overkrop med blå bemalinger. Der kunne man godt have tryllet lidt.

Rasmus Emil Mortensen og Linda Elvira er gode som det modne hertugpar og regenter i alferiget. Hun er sjov, og han har en dejlig majestætisk højde til at udfylde rollen. De fire unge elskende er kære på hver deres måde, og imponerende er det, når de lynhurtigt skifter til håndværkerkostymer. Ian Burns er herlig både som bekymret far til Hermia og leder af håndværkertruppen, og så er Kevin Kiernan-Molloy ultraskæg som håndværkeren, der bliver tryllet om til et æsel, som dronning Titania forelsker sig i. Det er komik på højt plan.

Stykket er som en perlende kølig hvidvin og egner sig glimrende til friluftsteater, og Ofelia Plads er en god kulisse. Forestillingen spiller i Botanisk Have i næste måned.

The After Hours Theatre Company

Instruktør: Thomas Magnussen
Konsulent: Lars Mikkelsen
Medvirkende: Jefferson Bond, Linda Elvira, Søren Højen, Alexandra Jespersen, Kevin Kiernan-Molloy, Ian Burns, Rasmus Emil Mortensen, Thea Schok og Benjamin Stender
Dramaturg: William Shakespeare
Scenemester: Angelique Giroir

Varighed. 1 time og 30 minutter

Spilleperiode: 28. til 31. maj 2019 på Ofelia Plads. Fra 18. til 22. juni spiller forestillingen i Botanisk Have.