En mesterlig teaterperle

To mænd i skikkelse af Don og Gnu, har kastet sig ud i filmklassiske gevandter for at beskrive mennesket som den klovneskikkelse det, i den grad, også er.

Mennesket er en uskyldig klovn. Dette må være det overordnede budskab, i Don Gnus urpremiere af deres egen ”A Snowball´s Chance in Hell”.

Efter de tidligere forestillinger, hvor kvinden er centrum for sandal-slæbende mænds forvirring og fald, støder vores to ”snebolde”, i stumfilmsudgaver, denne gang ind i hinanden og ikke mindst publikum, på den mest vidunderlige, nysgerrige og finurlige facon. Simple menneskelige konflikter og fejl, bliver udtrykt i et unikt nærvær og uovertruffen situationskomik, inspireret af de allerstørste komiske klovsnefigurer som Chaplin, Joe Jackson jr., George Carl og ikke mindst Buster Keaton.

Det er de små barnlige og naive ting, som gør den store dramatiske forskel i Don Gnus udfoldelser. De lukker op for en forløsende umiddelbar, eventyrlig verden og balancerer samtidig på den uigenkaldelige knivsæg, hvor tilværelsens utallige snublerier hele tiden lurer. Når vi ler af Don Gnus uforudsigelige og foranderlige klovnerier, så ler vi i virkeligheden også af os selv. Erkendelsen må derfor være, at vi stadig har brug for klovnefiguren, hvis vi skal kunne holde os selv og hinanden ud.

Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen beviser, at de med rette er et par af de førende performere på den moderne dansescene. Deres spændefelt og potentiale er suverænt stort, både når det gælder dans og skuespil, men også musikalsk, hvor de får akkompagnement af sanger og komponist Alice Carreri.

A Snowball´s Chance in Hell er en lille, men mesterlig teaterperle – herligt underholdende! Og Don Gnu beviser med  deres fysiske udfoldelser, at vi stadig har brug for ærlige og nysgerrige klovne, som vi kan spejle os selv i, og le af vores fejl og fiaskoer. Og det må denne gang siges at være en succes.

A Snowball´s Chance in Hell spiller indtil den 25. november på Bora Bora i Århus

Performance og koreografi: Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen
Musik: Alice Carreri