Inger Christensens digtsamling ”Alfabet” kan opleves som sanselig, poetisk, postapokalyptisk teaterforestilling i LiteraturHaus på Nørrebro. Natur og unatur mødes, og forfald, katastrofe og genfødsel findes mellem atombomber og abrikostræer.

Rasmus Rhode er både skuespiller og én af Danmarks mest talentfulde poetry-slammere. I samarbejde med instruktør Jeremy Thomas-Poulsen fortolker han Inger Christensens digte i en sammensmeltning af poesi og performance.

Teater Ord/Blindt er et projektteater med en gruppe unge kunstnere, som arbejder sammen om at skabe et poetisk, scenekunstnerisk formsprog, der kombinerer elementer af spoken word og teater. Teater Ord/Blindt skaber et nyt lyrisk teater på tværs a genrer med udgangspunkt i spoken word, en amerikansk stilart inden for poesien. Spoken word er mundtlig litteratur, der kendetegnes ved fokus på rytme, dynamik og tekstur i sproget, som ikke kan adskilles fra kroppen og gestikken. Teater Ord/Blindt er de første i Danmark, der arbejder med at kombinere spoken word og teater. I deres forestillinger er der ingen karakterer, men individer med oplevelser og tanker, som de vil fortælle deres publikum.

Rhodes rå fortælleform gør sig godt i LiteraturHaus’ rå lokaler. Scenografien er enkel og effektfuld; Inger Christensens ord og Rasmus Rodes nærværi dem udgør den poetiske oplevelse. Og det er absolut et imponerende nærvær i ordene!

”Alfabet” er til alle, som ynder Inger Christensen, spoken word, intimteater, eksperimenterende monolog og LiteraturHaus’ smukke gamle kirkearkitektur, som hvisker med på ordene.

”Alfabet” i LitetarturHaus
Spilleperiode 23. september – 30. oktober
IDÉ OG FORTÆLLER:  Rasmus Rhode

INSTRUKTØR: Jeremy Thomas-Poulsen
SCENOGRAFI: Jonathon Perry
LYSDESIGN: Paul Damade
PRODUCENT: Jonas Schou Hansen
PRODUCERET AF: Teater Ord/Blindt