‘Alting er Noget 2.0’ – En forestilling, der er noget. Noget fint.

Det er gensynets glæde, da vi sætter os til rette i teatersalen på Teatret ved Sorte Hest for at overvære denne forestilling, der havde urpremiere på selv samme scene, med selvsamme skuespillere (Sarah Boberg og Anette Støvelbæk), samme iscenesætter (Maria Vinterberg) og samme komponist (Jacob Binzer) tilbage i 2016.

Teksterne og ordene er også stadig Naja Marie Aidts, her er der dog kommet flere til.

Som i 2016, så har Boberg og Støvelbæk en vanvittig troværdig indbyrdes kemi. De hviler i hinanden, det er tydeligt, at de ligesom publikum er opslugt af deres egne ord – eller rettere Aidts ord. For det handler om ord, beskrivende ord, der til dels får os til at svinde hen i vores egne tanker. Det er en fryd, at se og høre spillerne folde Aidts ordstrøm ud. En lind talende strøm, ord på storskærm og stikord på hver deres flipover. Teatret ved Sorte Hests scene er med til at styrke forestillingen og giver på en eller anden spøjs måde ordene meget mere kraft og saft.

‘Alting er Noget 2.0’ er ord om livet, døden og alt derimellem. Ord om at være sig selv med ønsket om at være en anden. Du kunne klæde dig ud som et wienerbrød og lægge dig i bagerens vindue, her kunne du lægge dig indtil du blev spist eller smidt ud – så ville du ikke lægge nogen til last. Det er genialt lyrik, og vi spiser det hele råt. Der er så mange små skjulte ord-skatte i Aidts litteratur, og det formidles så fint.

Vi tages med på en lyrisk rejse fra livets begyndelse og så serveres livets store temaer og dilemmaer. Det handler om at leve livet og om tilgangen til livet. Vinteren og sommeren. Om livet i byen, forelskelse, forhold, sorg og død.

Den time, som ‘Alting er noget 2.0’ cirka varer uden pause giver os så meget at efter-reflektere over. For hvad betyder egentlig noget i livet? Tænk lige over det, mens du drikker en kop te med navnet ‘Gunpowder’. Og en af moralerne, som har plantet sig hos os er, at vi alle skal huske at give det videre, som vi selv har fået. Det er vise ord og husk så lige; alting ER noget.

Forestillingen kan opleves på ‘Teatret ved Sorte Hest’ i perioden 18. februar – 1. april 2023.

Medvirkende: Sarah Boberg og Anette Støvelbæk.

Iscenesat af: Maria Vinterberg

Tekster og ord: Naja Marie Aidt

Komponist: Jacob Binzer

Lys og lyddesign: Lasse Svarre Christiansen

Skrædder: Mikael Jensen