Engelske Martin Crimps stykke fra 2008 Byen var en del af CpH Stage. Det er et absurd kammerspil for 3 voksne og et barn. Clara og Chris er gift og har to børn, bor i en by og er ved historiens begyndelse begge i job. De taler meget begge to, men kommunikation er der ikke meget af. Det hele krydres med Claras møde med en forfatter ved navn Mohammad, hvis svigerinde, der er sygeplejerske, muligvis har kidnappet hans datter.

Samme datter eller måske parrets datter dukker op med blod i sin frakke og uden forklaring på, hvor hendes lillebror er. Samtidig er hun forundret over, hvorfor hendes mor ikke har sagt goddag til hende efter, at hun er vendt hjem fra en konference i Portugal.

Alle omstændigheder er lidt uldne. Sygeplejersken – eller måske en anden sygeplejerske (Louise Davidsen) – dukker op hos parret og klager over, at deres børn larmer, når de leger i haven. Mon de ikke kunne lukke dem inde, spørger hun i ramme alvor. På dette tidspunkt har Chris mistet sit arbejde og gør manisk rent i hjemmet. Så er rammen sat for denne historie, der bevidst er hverken hoved eller hale på.

Mange ægtepar kan sikkert i mørke øjeblikke genkende konversationer med ægtefællen, der ikke er samtaler, men i stedet parallelle enetaler, hvor den ene kun hører brudstykker af den andens fortællinger. Her er det dog kørt noget længere ud end almindelig distræthed midt i ræset med arbejde og børn for et par midt i livet. Chris og Clara svarer aldrig hinanden relevant. Der svares med et spørgsmål om noget andet, hvorefter svaret muligvis åbenbarer sig mange sætninger senere.

Salen var fuld søndag eftermiddag trods sommervarmen, men der var også gode og kendte kræfter på scenen. Claes Bang, der har en European Film Award for årets bedste mandlige hovedrolle i The Square i 2017 og Natalí Vallespir Sand, der er nomineret til en Reumert i 2018 for bedste kvindelige hovedrolle.

Der var noget absurd og ildevarslende morsomt over teksten, men det bliver lidt langt og kedeligt. Stykket har været opført på originalsproget på Bådteatret i København, og stykket er muligvis umiskendeligt engelsk, hvorfor den danske iscenesættelse ikke er helt vellykket.

På Teater V i Valby den 2. og 3. juni 2018

Dramatiker: Martin Crimp
Oversættelse og iscenesættelse: Peter Dupont Weiss
Scenografi: Mie Riis
Lysdesign: Elroy Villumsen
Lyddesign: Ida Jacobsen
Medvirkende:
Clara: Natalí Vallespir Sand
Chris: Claes Bang
Jenny: Louise Davidsen
Pigen: Johanna Andersen Wellejus/Alberte Guldager Larsen