Vi befinder os fysisk på en båd i Furesøen og ydermere i Danmark mellem 1815 og 1874 med afstikkere til nutidens Danmark. Det Flydende Teater portrætterer Grevinde Danner, som trækker tråde til nutiden, hvor der nu som tidligere er hjælp behov til kvinder, der har været udsat for vold i hjemmet.

Der er mange historier at fortælle om Louise Rasmussen. Hun blev født uden for ægteskab og endte som grevinde Danner. Dramatiker Line Mørkeby har koncentreret sig om Danners relation til henholdsvis avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik den 7. Den første fik hun barn med, den anden blev hun gift med. I denne trekant er Danner den stærke, mens de to mænd af forskellige grunde fremstår som mentalt forkrøblede skvat – produkter af deres tid. Carl Berling var under tøflen hos sin mor, der ikke ønskede ham gift med en rendestenstøs, og kongen var skrækslagen for magten og folket. Danner stod ved hans side og opmuntrede ham til at underskrive grundloven i 1849.

Lise Lauenblad er slagfærdig som Danner. Hun finder sig ikke i noget, og det bringer hende helt til hoffet. Hun er på en gang stærk og skrøbelig. Lauenblad fremstiller Danner som en person, der ved, hvad hun vil og vil have en bid af kagen på trods af eller måske netop fordi, hun kommer fra bunden og har måttet kæmpe sig op. Med små virkemidler forvandler Lauenblad sig fra en ung mor anno 2019, der har søgt ly i Dannerhuset til balletelev ved Det Kongelige Teater Louise Rasmussen og endelig til grevinde Danner blot ved at tage flere lag skørter uden på sit sorte trikot.

Brian Hjulmann, der godt nok ikke har meget huld på kroppen, spiller lidt ironisk den noget omfangsrige konge, der har problemer med fysikken grundet alt for meget alkohol. Rolf Hansen er maskulin og sexet som Carl Berling, og man forstår tiltrækningen. Så meget desto mere skuffer han sin Louise, da han bortadopterer sit og Louises barn og ikke kan stå imod sin mor, der ikke ønsker sin søn gift med en pige fra samfundets bund.

Samspillet mellem de tre skuespillere er forrygende og sjovt, selv om historien på mange måder er tragisk.

Det er en intens oplevelse at opleve skuespillerne helt tæt på i Baadfartens både i Furesøen, mens man fragtes ud på søen og tilbage, og det må være en tour de force for alle medvirkende inklusive Marie Louise von Bülow og Karen Duelund Guastavino, der står for musik og sang.  

Medvirkende: Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Marie Louise von Bülow og Karen Guastavino

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker: Line Mørkeby

Komponist: Marie Louise von Bülow

Scenograf: Johanne Eggert

Kreativ producent: Christine Worre Kann

Idé og koncept: Det Flydende Teater

Spilleperiode: 20. til 29. juni og 30. juli til 16. august ved og på Furesøen

Turné: 22. august til 11. oktober

Foto: Per Morten Abrahamsen