Antoine de Saint-Exupérys bog ´Den lille Prins´, der minder os om, at voksne har mistet en dimension i livet og er blevet for fornuftige eller direkte uden fantasi, er kendt og elsket over hele Verden. Historien er omsat til film, teater og har inspireret Bob Fosse til den ikoniske video med sangen ´Snake in the grass´ tilsat Fosses slangedans med den lille prins som undrende tilskuer – for nu bare at nævne noget.  

Nu har Soo-Jin Hong, Soo-Kyung Hong og Jens Elvekjær eller Trio Con Brio lavet et musikalsk take på historien. Med sig som fortæller har de Søren Sætter-Lassen, og bedre skuespiller kunne man ikke have fundet til opgaven. Han giver sig tid, så publikum når at være med, når han inviterer os med ind i den lille prins´ poetiske univers – både når han befinder sig på asteroide B-612 og forlader sin elskede rose, og når han ankommer til Jorden, hvor han møder den forulykkede pilot, som ikke kan reparere sit fly.

Musik og tekst møder hinanden i en skøn symbiose, og blandt andet uddrag fra Prokofjevs musik til `Romeo og Julie´ passer fortrinligt til beskrivelsen af prinsens møde med kongen i hermelinskåbe, der er henrykt over endelig at møde en undersåt.

Derudover er der musik af Schumann, Saint-Saëns, Ravel, Boulanger, Brahms og Pärt, og alt passer til de temaer, historien slår an. Der er fortællingen om den enlige rose på prinsens planet, som han elsker, og som han tror er enestående, indtil han senere møder roser i massevis. Hen over det hele er dog flyverens skæbne og erkendelse i sit møde med den lille prins, som han til sidst i det opnåede nærvær mister.
Forestillingen er gennemmusikalsk, og Soo-Jin Hong, Soo-Kyung Hong og Jens Elvekjær er alle fantastiske. Jens Elvekjær er ikke bare en dejlig pianist. Han har et lune, der klæder historien. Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong mestrer henholdsvis violin, cello og et lidt udefinerbart instrument, der mindede lidt om noget, man kunne høste med.

Over det hele stod dog Saint-Exupérys budskab om, at ”Kun med hjertet kan man se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet”.

Forestillingen er elitær på den bedst tænkelige måde. Hvis man skal komme med en mindre indvending, er det, at man kunne have undværet den indlagte pause.

Trio con Brio og Søren Sætter-Lassen er kun på et kortere gæstespil på Takkelloftet – så forsøg at få en billet inden sidste dag den 4. november.
 
 
 
 
Den lille Prins på Takkelloftet
Søren Sætter-Lassen, oplæser
Soo-Jin Hong, violin
Soo-Kyung Hong, cello
Jens Elvekjær, klaver
Tekstforfatter: Antoine de Saint-Exupéry, bearbejdet af Mette Borg
Oversættelse: Asta Hoff-Jørgensen
Med musik af bl.a. Schumann, Prokofjev, Saint-Saëns, Ravel, Boulanger, Brahms og Pärt
Anbefales fra 8 år
Spilleperiode: 28. oktober til 4. november 2022
Varighed: 1 time og 40 minutter inkl. pause