Traditionen tro har Eventyrteatret igen i år produceret et brag af en juleforestilling. Der er både nisser, lysalfer og en masse sang og stemning. Man kan som publikum sagtens fornemme at der sidder 30 års erfaring bag opsætningerne af disse forestillinger. 

Juleeventyret hedder i år ’Det Magiske Julebånd’ og handler om tre nissefamilier – familien Snebær, familien Rødkælk og familien Tråd, der alle arbejder for selveste julemanden. Hvert år op til jul skal nisserne skabe det perfekte julebånd til julemandens gaver. Garnet til båndet skal laves helt fra bunden og farves med nissebær, tørres og syes, så det til sidst bliver helt perfekt. Nisseforældrene går meget op i hele processen hvert år, så meget at de overser deres nissebørn, der ihærdigt prøver at fortælle dem, at de savner deres forældre i alt det julestres og jag. 

En dag kommer en lysalfefamilie forbi nisselandsbyen og vil optræde for nisserne mod lidt betaling, så de kan købe noget mad. Men da de har optrådt for nisserne, vil nisseforældrene ikke betale lysalferne en eneste mønt alligevel og beder dem forlade landsbyen. Men inden lysalferne forsvinder er lysalfemor blevet så vred, at hun kaster en forbandelse over landsbyen og siger, at de alle snart vil mærke et stort savn. Næste morgen er alle nissebørnene væk og så må nisseforældrene til at indse, hvad der er mest vigtigt for dem her i livet, arbejdet eller familien.

Hele forestillingen er simpelthen så godt gennemarbejdet. Kostumerne og makeuppen er en stor og prangende del af helhedsindtrykket. Det er super flot hele vejen rundt og så er det endda genbrug og omsyning er andre kostumer, hvilket bare gør det endnu mere gennemført. 

De unge skuespillere er alle nogle fantastiske sangere – det bliver ind imellem en helt Disney-agtigt klang, så godt lyder det. Der skal derfor også lyde en stor applaus til underviserne på Eventyrteatrets dramaskole, som næsten ikke er krediteret i teaterprogrammet, men hold da op en undervisning de formår at give, når der kommer så talentfulde unge mennesker ud af det. 

Både sang, dans, lydeffekter, skuespil og stemning gik bare op i en højere enhed – det er nok noget af det bedste ungdoms amatørteater set længe. 

Moralen i stykket kan både store og små forholde sig til. Hvad er det vigtigste ved julen, samværet med venner og familie eller at stresse rundt efter den perfekte jul? Det kan være svært at stoppe op og huske på, men ikke desto mindre er det et vigtigt budskab for de fleste af os. 

Så er man til julestemning, eventyr og magi, og trænger man til en pause fra alt julestresset, så gå ind og oplev Eventyrteatrets anbefalelsesværdige juleforestilling i Tivoli, man kommer i hvert fald ud derfra med et julesmil på læben. 

Spilleperiode: Glassalen Tivoli d. 27.11.20021 – 19.12.2001

Medvirkende: Børn og unge fra Eventyrteatret (alle navne på nisser og alfer findes på Eventyrteatret.dk)

Forfatter og instruktør: Bo Skødebjerg

Komponist og musikarrangør: Christian Dahlberg

Scenografi og rekvisitter: Anne Løkken

Kostumedesigner: Christine Brincker

Koreograf: Tara Toya

Sanginstruktør: Lisa Tjalve

Sminkør: Nina Samuelsen