KT-stjerner-6
Ina-Miriam Rosenbaum leverer en sublim præstation – hendes nedarvede evner som entertainer skinner klart igennem i ‘Fandens Oldemor’. Hun skifter ind og ud af forskellige karakterer, og hun har et fantastisk publikums-nærvær. Det er en stor blanding af samfundsrelaterede emner, der bliver taget op herunder ytringsfrihed, ligestilling og kvindens ret til egen krop pg seksualdrift.

‘Fandens Oldemor’ er en ny Kabaret-koncert, som beskriver såvel aktualiteten af de ting, som PH (Poul Heningsen) fik skabt. men den belyser også grænserne for de paraleller, der kan drages til nutidens problematikker, herunder de Sociale Mediers magt. Med på scenen har Ina-Miriam allieret sig med tre dygtige jazzmusikere, der gennemsyrer stykket med nyfortolkninger af PH’s sange. Det fungerer så godt.

Det er et dybt intelektuelt stykke, der er svøbt i folkelighedens revy-genre, som netop var Poul Henningsen’s kanal. ‘Fandens Oldemor’ fungerer musikalsk, men det har rent faktisk en aktualitet og en betydning, som gør, at den fortjener en langt større scene at folde sig ud på.

Er der mon en Reumert i sigte for denne enestående præstation?
Kulturtid.dk siger ‘GODT GÅET Ina-Miriam’.

‘Fandens Oldemor’ spiller i perioden fra den 10. September 2015 til den 20. September 2015, hvorefter den drager på en længere danmarks-turné og spiller 34 gange.

Teater: Teater V – Læs mere om stykket her.

Instruktørkonsulent: Anne Zacho Søgaard
Medvirkende: Ina-Miriam Rosenbaum, August Rosenbaum, Emil de Waal og Gustaf Ljunggren.
Foto: Anders Hjerming