Andreas Bo – fødselsdagspremiere på showet ‘Fifti-Fifti’.

Andreas Bo fejrede sin 50 års fødselsdag i et fyldt Bremen Teater i København med sin voksne datter Emma i logen til at bakke Far op. Showets titel Fifti-Fifti henviser ”subtilt” til, at Andreas Bo har passeret det halve århundrede, men også til de mange valg, der har indflydelse på, hvordan vore liv folder sig ud.

Der blev kastet mange bolde op i luften lige fra storpolitik og religioner til seksuelle platheder, en lille smule Shakespeare – og selvfølgelig en lang række imitationer af personer, vi alle kender, heriblandt Clement Kjersgaard, Lars Løkke, Prins Henrik, Mick Øgendahl, Kim Larsen, Ole Thestrup og mange flere.

Den storpolitiske situation fik en ordentlig omgang, og Andreas Bo personificerede både Donald Trump med Villy Søvndal ind over som tolk, Barack Obama og Angela Merkel. Det gør han til perfektion.

Andreas Bo vil gerne fremstå som en overplat drengerøv, men må nok erkende, han i virkeligheden er en halvgammel mand med en stråle, der ikke er helt så potent som den var 15 år tilbage. Denne del af ham vil gerne se porno i sengen, men han gider ikke hente sine læsebriller, så han kan se det på computeren. Han vil nok egentlig bare give og få kærlighed. En anden side af Andreas Bo er forretningsmanden, der inden pausen husker folk på, at de kan købe det i øvrigt flotte og indholdsrige program, der også indeholder hans nye CD.

CD-en er indspillet i forbindelse med showet og indeholder hele 10 sange med tekst af Andreas Bo og musik af Nis Bøgvad. Andreas Bo viser en rørende melankolsk melodisk inderlighed i sine tekster. Det er i inderligheden, han er bedst, og hvor vi tror mest på ham. Her kan man høre den voksne mand, der har oplevet meget og har måttet vælge og vælge fra med de dertil hørende konsekvenser.

Fra sangen Skillevej:
”Står du med et timeglas
Hvor fine sandkorn stille forsvinder
Søger tid, søger tid og håb og vej
Men modløshed er alt hvad du finder
Kig op igen fortæl dig selv at du er den
Som bestemmer, hvornår tingene sker
Og giv dig en time mer´
Står du med et timeglas
Gør du alting på samme måd´
Vil ingenting forandre no´et”

Det er et voveligt foretagende at skulle fange et publikum alene på scenen i to timer, men det lykkedes da et godt stykke hen ad vejen, men ingen kan ene mand favne både platheder, Shakespeare og ordne religionsfejder og verdenssituationen. Her skulle mønten måske have været kastet og noget valgt fra.

Andreas Bos soloshow ‘Fifti-Fifti’ – premiere på Bremen Teater den 25. februar – spiller her til den 4. marts. Herefter tager Andreas Bo på Turné.

Se spilleplan på www.andreasbo.dk