Et fjernstyret krigsdrama – Kaja Kamuk gør GROUNDED nærværende og vedkommende med stor troværdighed.


Hun var en af de bedste. Fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. Men så kom Eric, og hun blev gravid. Tiderne ændrede sig, og nu flyver hun dronefly fra en trailer i Nevada-ørkenen. Hver dag kører hun i krig og jagter terrorister flere tusinde kilometer væk. De er prikker på en grå skærm, som minutiøst overvåges og nedkæmpes. Tolv timer senere kører hun hjem til sin familie igen. Langsomt bliver missionen til en brændende besættelse, der sætter sig forrest i pandelappen på den kvindelige pilot.

GROUNDED sætter fokus på de mange eksistentielle spørgsmål og dilemmaer, som den moderne kvinde er i gang med at besvare og tage stilling til. Når moderskabet burde udfylde et tomrum, men slet ikke gør det. Når kærlighed og kernefamilien fungerer, men noget alligevel mangler. Når karrieren ikke blot er en del af hendes identitet, men i virkeligheden definerer hende.

Lars Junggreen instruerer med fast hånd og vision i dette one-woman-dramastykke. Kaja Kamuk leverer hver en sætning, hvert et ord og hver en pause med indlevelse og intensitet. Sjældent formår en enkelt skuespiller at holde en hel teatersals opmærksom i 95 minutter, men det gør Kaja Kamuk i rollen som nutidens stærke kvinde – med imponerende overbevisning.

GROUNDED var en del af CPH STAGE’s program 2017 og kunne opleves på Teater Grob.

Instruktør: Lars Junggreen
Medvirkende: Kaja Kamuk
Dramatiker: George Brant