I 1970 udkom Ole Lund Kirkegaards børnebog Hodja fra Pjort, i 1995 kom en filmatiseret version, i år kom en animeret udgave af bogen og nu er turen kommet til Dronning Dorothea Teatrets fortolkning af klassikeren og Sebastians skønne sange.

Skuespillet når måske ikke højeste niveau, til gengæld er sangniveauet virkelig højt og får det generelle indtryk til at stige betydeligt. Amatørkræfterne giver alt, de har, og man imponeres over både deres energiniveau og deres egenskaber inden for sang samt de kreative ideer, der ligger til grund for forestillingen.

De fleste kender historien om Hodja og hans flyvende tæppe, der bringer ham ud i den store Verden, han ønsker at se, men som måske ikke er helt så fantastisk og imødekommende, som han havde troet og håbet. Alligevel er historien også beretningen om, at ingen kan sætte en stopper for eller begrænse børnenes fantasi, og Dronning Dorothea Teatret giver for alvor plads til børnenes fantasi, når de unge kræfter bruger dette års Efterårsferie i selskab med Hodja. Sharith Nagendran er sød og tilpas naiv i rollen som Hodja, drengen der ikke forstår, at der kan være noget ondt i andre mennesker. I samspil med den noget mere erfarne Laura Krogsgaard Schrøder, der spiller Ayshia, tager de kampen mod den noget humørsvingede Sultan og Rotten op. I rollen som Sultanen, der vil hugge hovedet af alle, der står i vejen for ham, ses Lasse Lauridsen, der også spiller El Faza, men som får lov at shine mere i rollen som sultan.

Overfor Lasse Lauridsen ses Marco Goth Thorsen, der altid er en fremragende, dygtig og stabil kraft på en scene. Marco formår at støtte sine medspillere og især at guide de unge, uprøvede kræfter uden at fjerne rampelyset fra dem. Herudover bør især Anna Skovbak Fechte og Rie Visby Hansen fremhæves. Både i rollerne som Bimsen og Bumsen, Kalim og Limal og Kaffi og Krusse udgør de to et sjovt og godt makkerpar – især deres samspil gør deres præstationer værd at nævne, som nogle af de mest underholdende elementer i forestillingen.

Forestillingen er en amatørforestillingen, men den er sød, hyggelig, kreativt iscenesat og fyldt med energifyldte amatørskuespillere og vanvittigt dygtige sangere, som er en af de helt store årsager til, at forestillingen fungerer – hvad end der er tale om solonumre eller fælles sange for hele holdet, så fungerer det til perfektion, endda i sådan grad at flere blandt publikum kom i tvivl om, hvorvidt der var tale om playback eller live optrædener.

Dronning Dorothea sørger for hygge i Efterårsferien, når Hodja og hans flyvende tæppe lander i Kolding.

 

Hodja fra Pjort spiller på Dronning Dorothea Teatret i Kolding fra 12.-21. Oktober.

Medvirkende: Sharith Nagendran, Alicia Berg Nielsen, Lars Esmann, Anna Skovbak Fechte, Rie Visby Hansen, Laura Krogsgaard Schrøder, Dagmar Elisabeth Poulsen, Ida Krogh, Marco Goth Thorsen, Lasse Lauridsen, Mille Lethin m.fl.

Instruktør: Nynne Karen Nørlund Steenild

Kostume: Gyta Knudsen og Tinna Madsen

Musik: Theis Lyng Reinvang

Sangcoach: Sørine Bager

Koreograf: Nanna Lundbæk