Folketeatret i Nørregade har – med afsæt i Ole Lund Kirkegaards kendte og elskede børnebogsklassiker fra 1970erne – skabt rammerne for opsætningen af familiemusicalen ’Hodja fra Pjort’. Sebastian har skrevet musicalen med sange inspireret af østens mystik og historien om den 9-årige Hodja; en sjov og underholdende historie om en dreng, der kun drømmer om at komme ud og se verden – og som er så heldig at komme i besiddelse af et flyvende tæppe.

Familiemusicalen er en musikalsk hyldest til barnets naturlige fantasi og nysgerrighed, som man aldrig må tage fra barnet – dette er også slutreplikken i musicalens finale.

Scenografien understøtter i høj grad dette fokus på fantasi og nysgerrighed – man er slet ikke i tvivl om, at man befinder sig Østen for solen og vesten for månen – ikke mindst på grund af brugen af farver samt lys og røg som stemningsskaber.

Kristian Gintberg (Hodja) mangler måske lidt kant og dermed troværdighed i forhold til at leve op til Ole Lund Kirkegaards Hodja-karakter. Samlet set leverer ensemblet dog en hæderlig præstation – flere af skuespillerne endog i flere roller.

Undervejs i musicalen er der passager, man kan undre sig over i forhold til, at der er tale om en familiemusical (fx dansestykket med sultanens mange koner).

’Hodja fra Pjort’ har urpremiere på Folketeatret i Nørregade den 27. oktober 2016 og spiller frem til den 16. december 2016. Turnépremieren starter den 11. januar 2017 i Vejle og slutter efter besøg i 40 byer den 12. marts 2017.

Instruktør: Frede Guldbrandsen
Medvirkende: Kristian Gintberg, Lise Kofoed, Donald Andersen, Ole Boisen, Michael Brostrup, Jakob Højlev Jørgensen, Max-Emil Nissen, Signe Mannov, Christiane Gjellerup Koch, Laura Allen Müller og Sofie Torp.