Forventningerne er høje, når man sætter sig til rette i de bløde stole i Danmarks (måske verdens?) smukkeste Skuespilhus på kanten af Københavns vandspejl.

’Højskolesangbogen’ er historien om 10 menneskers projekt med at komme videre efter en katastrofe. De er de eneste overlevende i Danmark, og vi følger dem i deres fortælling om, hvor svært det er – ikke mindst hvor svært det er at være sammen; at være rigtigt sammen!

Vi møder i historien alt fra den let retarderede julemand til evighedsstudenten til skraldemanden til efterlønsmodtageren til svineavleren til Miss Danmark 1998 til livsstilscoachen – og ikke mindst kommunalpolitikeren, der slæber rundt på sin døde mor! Alle skuespillere spiller og synger hver deres livsskæbne med stor ægthed og intensitet: det er tydeligt, at de ønsker det enkle og ukomplicerede liv. Men – findes det egentlig?

Minna Johannesson og kapelmestrene Niels Søren Hansen og Nikolaj Heyman er heldigvis meget tro mod udgangspunktet: Højskolesangbogen. De er tro mod det, vi kender i sangene – de prøver ikke at lave noget om, så sangene bliver ukendelige og ’ligegyldige’. Og – så er det egentlig også meget befriende, at de har valgt at medtage en enkelt sang, der ikke er en del af Højskolesangbogen. Måske for at underbygge forestillingens egentlige tema: danskhed og fællesskab?

Scenografien er velvalgt og gennemtænkt – og særligt i anden akt er der fuld fokus på en fast bestanddel i alle danskeres hjem: sofaen med dens utallige anvendelsesmuligheder.

Bandet – som i øvrigt også har enkelte roller på scenen – leverer varen!

’Højskolesangbogen’ har urpremiere på Store Scene i Skuespilhuset den 25. november 2016 og spiller sidste gang den 4. marts 2017.

Instruktør: Minna Johannesson
Medvirkende: Marie Bach Hansen, Mads Rømer Brolin-Tani, Esben Dalgaard, Marie Dalsgaard, Rasmus Fruersgaard, Sicilia Gadborg Høegh, Thomas Hwan, Jens Jørn Spottag, Tammi Øst og Jane Engelund (statist)