Vi møder den mandlige sygeplejerske uden familie. Historien er et tilbageblik på det arbejdsliv, han har haft og nu ikke vil tilbage til. Han har kørt ud for hjemmeplejen, før det gik galt for ham. Han besvimede og kunne ikke klare sin pressede hverdag mere. Nu laver han i stedet fuglehuse, og det er han ærligt talt ikke god til, og det omsorgsgen han har haft fra, han var barn, bliver slet ikke brugt.

Han savner, at der er fagligt brug for ham. Han savner at kunne hjælpe de borgere, der bogstaveligt står i lort til halsen og hvis liv er afhængig af hans besøg. Han savner at blive talt ned til af de læger, han skal rapportere ind til, hvis en borger er afgået ved døden. Han savner at blive svinet verbalt af gamle fine fruer på Frederiksberg. Det er dog alt sammen med til at skabe en arbejdsmæssig identitet, og han savner den gode stress ved at kunne overskue og hjælpe pressede og syge borgere.

Det er bare slut nu. Omsorgschefen ringede først, da det var gået galt! Flot må man sige. Derefter var der tilbud om mindfulness kurser, og så skulle alt nok blive godt.

På scenen som sygeplejersken er Troels Hagen Findsen. Sammen med ham er hans ven ”Flügger Johnny” i skikkelse af komponist Bebe Risenfors, der også er forestillingens musiker.

Troels Hagen Findsen fremstiller sin karakter dejligt usentimentalt og humoristisk. Begge dele skal også til, for flere af historierne kan sagtens kalde vand frem i tårekanalerne.

Forestillingen er musikalsk og skaber rørende øjeblikke, når Troels Hagen Findsen synger som den 14-årige pige, der synger ved sin bedstemors begravelse. Han og Bebe Risenfors er i god musikalsk harmoni, og udover Bebe Risenfors´ egne kompositioner leverer H. Voetmann, T. Findsen, B. Andersen, N.F.S. Grundtvig, T. Laub, J. Knudsen og O. Ring også musik.

Det er en tankevækkende fortælling om et erhverv, hvor sygeplejerskerne hænger med det yderste af neglene og ikke får hjælp, før det er for sent. Det er dårligt for borgerne, der risikerer ikke at få den pleje, de behøver, og det er i den grad slemt for de dedikerede medarbejdere, der tit går på arbejde, når andre har fået fri. Der skal lyde en stor opfordring til såkaldte omsorgschefer i privat som offentlig regi i alle erhverv om at ringe til medarbejderne før, de er gået ned med stress eller udmattelse.

Det kan i den lange ende ikke betale sig.
 
 
 
 
Hr. X på Teater Får302
Ide og koncept: Out of Balanz
Instuktør: Katrina Bugaj
Tekst: Harald Voetmann
Komponist/musiker: Bebe Risenfors
Skuespiller: Troels Hagen Findsen
Scenograf: Siggi Palmason
Lysdesigner: Maria Pi
Øvrig musik og sangtekst: H. Voetmann, T. Findsen, B. Andersen, N.F.D. Grundtvig, T. Laub, J. Knudsen og O. Ring.
Varighed: 85 minutter uden pause.
Spilleperiode: 21. maj til 4. juni – forestillingen er del af CPHstage