Husets Teater forærer os en vidunderlig sceneopførelse af I Love Dick. Hvis du elsker Chris Kraus’ roman, bliver du glad og genforelsket i mødet med de dansktalende udgaver af Chris, Sylvère og Dick.

I 1997 udkom Chris Kraus autobiografiske roman I Love Dick. Det var mildest talt ikke en særlig feministisk periode, hvorfor bogen fik mindre opmærksomhed end den fortjente. Et årti senere da den nye generation af feminister begyndte at manifestere sig via blogs og andre medier online fik I Love Dick en renæssance uden lige. Og endnu et årti senere kunne man se den formidable TV-serie af sammen navn på Amazons streamingservice, Prime. Den charmerende og skæve Kathryn Hahn som hovedrollen Chris og ingen ringere end Kevin Bacon som Dick. Chris Kraus har de senere år turneret litteraturscener verden over med I Love Dick, som nu kan kaldes en kultklassiker. Hun var f.eks. på Louisiana Literature i Humlebæk i 2017. Og nu er København så heldig at få denne fantastiske fortolkning af Dick-besættelsen på Husets Teater.

Ægteparret Chris og Sylvère befinder sig i en blanding af kedsomhed, et ønske om at definere sig selv, en blindhed overfor/en længsel mod besættelsens magt og en tiltrækning af et menneske. Et menneske, som synes at personificere samtlige mandeidealer på én gang; cowboy, intellektuel, kunstner og casanova m.m. De kaster sig ud i et ekstremt brevskrivningsprojekt. Kærlighedsbreve til Dick.

Marina Bouras spiller den besatte Chris. Steen Stig Lommer er den næsten lige så besatte Sylvère. Og Jimmy Jørgensen er den attråværdige, selvsikre Dick, som både ophøjes og latterliggøres som objektet for Chris’ og Sylvères begær. De tre skuespillere er fantastiske hver især, og sammen i I Love Dick er der en næsten magisk kemi. Jimmy Jørgensens smukke sangstemme bliver man heller ikke snydt for i form af små kunstvideoer med og af den feterede Dick. Chris Kraus’ roman er rasende godt skrevet og egner sig bedre end godt til denne scenetolkning. Kraus’ kaos er i de bedste skælvende og krævende hænder hos Marina Bouras og instruktør Jens Albinus.

Ditlev Brinths scenografi kan næsten ikke beskrives uden at afsløre for meget. Det er utroligt smukt, råt og virkningsfuldt. Han river i bogstavelig og overført betydning teatrets fjerde væg ned. Brinth står også for et meget markant lyddesign og sammen med Súni Joensons lysdesign, de musikalske elementer, de fremragende skuespilpræstationer og den virkelig gode historie er der slet og ret tale om en teateroplevelse af overvældende høj kvalitet.

I Love Dick spiler 14. september – 12. oktober på Husets Teater

Medvirkende: Marina Bouras, Steen Stig Lommer og Jimmy Jørgensen
Bearbejdelse og Instruktion: Jens Albinus
Musik: August Rosenbaum
Scenografi og lyddesign: Ditlev Brinth
Lysdesign: Súni Joenson