KT-stjerner-5John Lennon ville have været meget stolt, hvis han kunne opleve den opsætning af ‘Imagine’, som ligenu brager igennem på Aveny-T på Frederiksberg.

Der er absolut ingen tvivl om, at ‘Imagine’ er den mest populære af John Lennons sange, efter hans tid med The Beatles. Og naturligvis er det også denne fantastiske sang, der åbner ballet, da Aveny-T slog dørene op til premieren – ovenikøbet den dag, der ville have været John Lennons 75 års fødselsdag.

Det er den mest velspillede teaterkoncert jeg længe har været til. For hvor en forestilling som denne, der bygger på et spektakulært bagkatalog af iørefaldende hits, sagtens kunne være blevet karikeret og blæst ud af proportioner, så er der i stedet kælet for det melankolske og for nostalgien.
De fleste af sangene er nyfortolkninger, men det er gjort med den dybeste respekt for originalerne, og det er en ren fornøjelse at lytte til.

Selvom ‘Imagine’ spiller på en forholdsvis lille scene – i hvert fald i forhold til Broadway, så formår Aveny-T at gøre scenografien levende og drømmende. Det visuelle udtryk er løst med simple effekter, men det er nok til, at du sidder og drømmer dig ind i det univers, der er forbundet med Lennons musik. det prikker både til tårekanalerne, og det får hårene til at rejse sig.

Imagine er en fantastisk forestilling, der får dig til at glemme tid og sted.

‘Imagine’ er blevet til i et samarbejde mellem Aveny-T og Aarhus teater, og spiller på Aveny-T frem i perioden 9. oktober 2015 – 12. december 2015.

Instruktør: Maria Kjærgaard-Sunesen
Medvirkende: Jimmy Jørgensen, Michael Lundbye Slebsager. Jacob Madsen Kvols, SofiaNolsøe, Dicte Westergaard Madsen, Isa Cæcilie Rasmussen, henrik Launbjerg.