Tre unge er samlet på et værtshus den 24. december, hvor de traditionen tro er iført grimme julesweatre, spiller banko eller er det nu bingo? (Der er åbenbart forskel).

Tilfælles har de, at deres forældre er skilt, hvilket får problemerne omkring jul til at stå i kø. Veras mor har en ny kæreste med en kæmpefamilie. Julen skal holdes hos denne ukendte familie, og det foregår i Thisted – langt fra hjemmet. Vera har derfor aftalt at holde jul med sin far, der dog er mest optaget af sit vigtige job som kirurg og brænder hende af i 11. time.

Mathias´ forældre er lige blevet skilt og giver ham carte blanche til at vælge, hvem af dem han vil være sammen med juleaften. Det er op til ham selv, siger de! Selvfølgelig viser det sig, at så let går det ikke.

Simon er meget træt af sin kæreste og overvejer at slå op med hende, hvilket formentlig vil slå lidt skår i den juleglæde, det ville være at tilbringe juleaften hos hendes familie.

Problemerne står i kø, fordi ingen har lyst til at skuffe nogen, og fordi både de unge og deres forældre har forventninger til julen.

På scenen er Kristian Grumme Nielsen den homoseksuelle Mathias, Thea Kastberg er Vera, som på en gang klarer ærterne, indtil hun bliver overvældet af sit fars svigt, og Andreas Dittmer er Simon, der har lyst til at dumpe den kæreste, der venter hans barn. De gør det alle godt.

Forældregenerationen er kun til stede som voice over. Bodil Jørgensen er både irriterende og klagende som den uinteressante mor, og Henrik Prip er den overbærende eksmand, der prøver at tørre ansvaret for ekskonen af på sin søn. Fra oven kommer Hella Joof som orakel med godtkøbsbetragtninger omkring julen. Julemusikken står Karl Johan Dilling Jandorf for.

Julen kan være stresset nok, selvom ens familie ikke er splittet af skilsmisser på kryds og tværs, men når der skal klares hurdler med nye søskende og stedforældre, bliver det helt uoverskueligt. De tre unge er der for hinanden, men også i deres lille gruppe titter problemerne frem. Der er bestemt genkendelighed i historien, og det giver god mening at lave en teaterforestilling om julens mindre flatterende sider.

Imidlertidbliver hele foretagendet lidt banalt og forudsigeligt.

Idé og koncept: Tamara Rugaard Mathiesen og Frederik Villads

Medvirkende: Kristian Grumme Nielsen, Thea Kastberg, Andreas Dittmer og Karl Johan Dilling Jandorf.

Voice over: Hella Joof, Bodil Jørgensen og Henrik Prip
Iscenesættelse: Tamara Rugaard Mathiesen
Manuskript: Frederik Villads
Lysdesign: Nikolaj Agervold

Musik: Karl Johan Dilling Jandorf

Produktionsleder: Nicole Johansen

Dramaturg: Linnea Fabricius

Foto: Katrine Møbius

Varighed: 65 minutter uden pause.

Har spillet på Teater Momentum i Odense, Edison i København og Mungo Park i Allerød.

Forestillingen spiller mellem den 27. og 29. december på Mungo Park