Kronborg er den perfekte ramme om Shakespeares Hamlet og Dronning Gertrud, men Juliet, Mercutio, Ofelia og Romeo passer også godt til omgivelserne. Juliet er hovedpersonen i dette drama, der er hendes store 21 års fødselsdagsfest, som skal holdes i Thaliasalen ved siden af selve slottet. Værtinde for arrangementet er hendes tante Dronning Gertrud. Man fornemmer ganske hurtigt, at de medvirkendes navne ikke er helt tilfældige. Flere af Shakespeares udødelige værker har fundet vej til Jeremy M. Thomas-Bøgsteds dramatisering af aftenen.

Vi befinder os i nutiden, så ikke overraskende er den fagre italienske rigmandsdatter Juliet blogger og influencer. Alle er med til festen inklusive publikum, der er med i hele udstyrsstykket af pynt, skønne unge mennesker, der synes vi alle er ”fabulous” og bliver fotograferet med os. Drinks i form af en avanceret og dyb-orange æble-drik hænger bogstaveligt på træerne før alle bliver bænket ved langborde, hvor forretten bestående af salatblade med forskellige former for hummus allerede er serveret.

Dj-en sørger for den musikalske underlægningsmusik til middagen.

Dansk-argentinske May Lifschitz spiller Juliet, og hun ser vidunderlig ud. Hun har en noget arrogant personlighed denne Juliet, der lige er fløjet ind fra Verona. Ingen er helt sikre på, om hun dukker op til sit eget selskab, for er hun ikke for kendt til det her sted? Dukke op gør hun dog, og ganske sårende har hun lavet sin velmenende tantes menu helt om. I stedet for smørrebrød og flæskesteg bliver der serveret elegante små retter i form af sølvbeder, creme i østersskaller, crabcakes, vulva, slikke pinde og kyskager båret ind på lange brædder. Det hele er smukt, frækt og kun ganske lidt obskønt. Menuen er skabt og præsenteret af madkunstner Tine Galatius.

Stiktosset bliver fødselsdagsbarnet, da hun præsenteres for en kageperson, fløjet ind af militæret. Det er ganske åbenbart en fornærmelse på mange fronter.

Overfor Juliets ungdommelige og fordømmende karakter er Dina Rosenmeier en bundsolid dronning Gertrud med begge ben plantet på jorden. Hun har en bondsk, dansk accent, og så er hun vældig glad for de mandlige gæster, som uafladeligt inviteres på natmad hos hende. Hun er på en gang frygtelig, liderlig og kærlig. Dina Rosenmeier forsvarer sin karakter og går med hud og hår ind i sin dronningeværdighed. “It´s good to be the queen”.

Drama skal der til, og det skabes ikke kun ved hjælp af Juliets og Gertruds kontroverser omkring menuen. En ubuden gæst – Romeo – dukker op til selskabet. Dette er til stor irritation for selskabets herrer, men både Juliet og Dronning Gertrud er pænt begejstrede. Det er fuldt forståeligt. Han spilles af Stanley Bakar, og han er virkelig nem at se på.

Jeremy M. Thomas-Bøgsted har kreeret en herlig og festlig aften i flotte omgivelser. Det er en sjov form meget bogstaveligt at inddrage sit publikum til at holde tale for fødselsdagsbarnet, komme med ukvemsord med meget mere. Det kræver, at publikum er med på legen og interagerer med skuespillerne, der er i karakter.

Jeremy M. Thomas-Bøgsted bringer vigtige emner om køn, seksualitet og hadforbrydelser på banen på en skøn måde med den moderne Juliet overfor den forstokkede dronning Gertrud. Herligt at de to finder hinanden til slut.

Juliets Birthday Bash på Kronborg i Thaliasalen

Medvirkende: May Lifschitz, Stanley Bakar, Dina Rosenmeier, Daniel Neil Ash, m. fl.
Desuden medvirker følgende studerende fra 3. året på Københavns Film- og teaterskole:
Annamaria Tolstrup Hansen, Ayaz Shah, Camilla Ludvigsen, Jacob S. Andersen, Josefine Mølbak Jensen, Martin Viktor Larsen og Mohamad Toni al Taleb
Instruktør, scenograf & konceptudvikler: Jeremy M. Thomas-Bøgsted
Madkunstner og kok: Tine Galatius
Lysdesigner: Igor Halicki
Komponist og lyd-designer: Karl Heding
Kostumedesigner: Catia Hauberg Engel
Kostumiér: Mette Morild Kapper
Forestillingsleder: Angelique Giroir
Dramatiker:  Jeremy M. Thomas-Bøgsted (frit efter William Shakespeare)
Producent: HamletScenen

Varighed: 3 timer uden pause

Spilleperiode: 28. februar til 18. marts 2023