Kærestebreve

Hvis det var muligt at sprænge vores egen skala for stjerner, så var det sket med denne forestilling. Bent Mejding kan med ‘Kærestebreve’ både fejre sit 60 års jubilæum som skuespiller, men han har også proklameret, at dette bliver er hans afskedsforestilling.
Og er der en finere måde at slutte af på, end at gøre det med denne kærlighedshistorie side om side med sin smukke hustru Susse Wold?

Der har altid været en hel særlig energi og kemi mellem Susse og Bent, der har været gift siden 1983. De har flere gange tidligere dannet par på tv og de skrå brædder blandt andet som Gitte Grå og Jørgen Varnæs i ‘Matador’ – men også i forestillingen “Privatliv” der spillede mere end 700 forestillinger tilbage i 70’erne. Nu er de så på scenen sammen igen, og det er på alle måder en fornøjelse.

Melissa og Andy mødes som helt små børn, og det udvikler sig til en livslang brevudveksling, hvor de med ærlig pen skriver om stort og småt på godt og ondt.
De er som nat og dag og til tider som hund og kat. Og i takt med at årene går, vokser deres følelser for hinanden, og selv om de begge lever hver deres liv med familie, børn og karrierer, så vedligeholder de den fortrolighed, de har opbygget til hinanden. Deres brevskrivning er blevet et parallelt liv – et helle hvor alt er tilladt og alt kan skrives, selvom de kun har mødtes ganske få gange; de er hinandens et og alt.

Susse og Bent er nogle af de bedste og største skuespillere, vi har herhjemme. Og det er i sandhed en gave at se, høre og mærke hvad det er, de to har sammen. Én ting er selve teksten, det er en klassiker fra 1989, men når det fremføres af to mennesker, der kender hinanden så godt som det er tilfældet her, så giver det bare så meget mere til forestillingen. De har fuldstændig styr på timing, stemme, krop, hår og ikke mindst deres særlige fornemmelse for hinanden.

‘Kærestebreve’ er scenekunst på et særligt højt niveau – det kan mærkes i hjertet.

Iscenesættelse: Bent Mejding.
Medvirkende: Susse Wold og Bent Mejding.