Husets Teater påbegyndte i februar 2022 sin teatertrilogi ´Furier´. Første del var ´Fædra` med Marina Bouras i titelrollen. Den blev i januar 2023 efterfulgt af ´Elektra´ med Asta August i titelrollen. Turen er nu kommet til ´Kassandra´ fra den græske mytologi med Benedikte Hansen som Kassandra. Kassandra var datter af kong Priamos og dronning Hekabe af Troja. Apollon forelskede sig i Kassandra og skænkede hende evnen til at se ind i fremtiden. Da hun ikke gengældte hans kærlighed, ændrede Apollon hendes skæbne således, at hun nok kunne spå om fremtiden, men ingen vil nogensinde tro hende.  Hun forudså Trojas fald og Klyteimnestras mord på Agamemnon og hende selv, men det var kun en forbandelse for hende.

Benedikte Hansen er alene på scenen med et videobagtæppe med nærbilleder af hendes ansigt i forskellige udgaver. Blandt flere er hendes ansigt dækket af blod.

Hun fortæller om Apollons såkaldte kærlighed til hende. Det kunne man godt kalde det – fuldbyrdet voldtægt var det nok nærmere.

Det er et uendelig dystert univers, der skabes i forestillingen. Kassandras historie går 3.000 år tilbage i tid. Mest dystert og dommedagsagtigt bliver det dog, da Kassandra trækker tråde til nutidens krige. Vi har siddet og afventet, om i dag vil komme op, og det gør den, når både Ukraine og Mellemøsten kommer med i fortællingen. Det klæder Marie Bjørns nyskrevne tekst, at Kassandra ikke nødvendigvis er en kvinde endsige et menneske – eller ikke ét menneske, men måske et billede på den følelse, ethvert menneske kan have, hvis der ikke lyttes på det. Det er en følelse af grænseløs ensomhed, det giver.

Håbløsheden trænger ind i alle tilgængelige sprækker, mens Kassandra fortvivles over at kunne se ind i fremtiden, men at ingen tror på hendes forudsigelser. Ikke sært at hun bliver vred og frustreret – for ingen hører efter, selv om hun skriger til os for at forklare, hvad der foregår for næsen af os – være sig krig eller klimaforandringer.

Benedikte Hansen er uendelig intens i historien om fænomenet Kassandra, der kan have alle køn og alle aldre. Vi tror på hende som ganske ung og koket såvel som ældgammel kvinde.

Benedikte Hansen holder sit publikum i en mental skruetvinge, når hun indtager rummet ved med ganske lav stemme at lade os vide, at det er Kassandra, der taler i det her rum. Hendes Kassandra kommer i den lille time, forestillingen varer, rundt om nærmest alle menneskelige følelser.

Marie Bjørns tekst er på en gang tro mod sit gamle forlæg samtidig med, at den fremstår moderne.

Benedikte Hansen forløser den enestående.

I juni 2024 kan hele trilogien opleves under teaterfestivalen CPH STAGE 2024.

Kassandra på Husets Teater, Tredje del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Medvirkende: Benedikte Hansen

Dramatiker: Marie Bjørn

Instruktør: Anja Behrens

Scenografi Christian Albrechtsen

Lyd-design og musik: Erik Christoffersen

Lysdesign: Christian Vest Berntsen

Dramaturg: Karen-Maria Bille

Video Simon Sumborg

Varighed: 1 time uden pause

Spilleperiode: 13. januar til 10. februar 2024