Vi lever i en tid, hvor alle vil ses og høres, men ingen gider lytte. Med Mågens, har Ditte Hansen og Louise Mieritz givet deres bud på en nyfortolkning af  Anton Tjekhovs klassiker Mågen! Og det er i særlig grad velykket.

Mågens rammer lige der hvor den skal. Den er samfundsrelavent og uhyggelig aktuel. Vi møder den unge Konstantin, der spilles af Andreas Jebro, han kæmper for at udtrykke sig gennem kunsten og kærligheden til musikken. Han higer after sin berømte skuespiller mors (Tammi Øst) anerkendelse og kærlighed. Hun har nok i sig selv og lider af mindreværd over at være blevet for gammel til at spille de unge roller.

Hans overfladiske kæreste Nina, vil gøre hvad som helst for at blive kendt og slå igennem som letbenet sangerinde. Det er tydeligt, at hun spiller mere dum end hun er, for er det ikke det, de unge vil have?
Der gives kraftige stikpiller til nutidens Medina.

Vi kvæler hinanden med vores falskhed, og vi har mere fokus på hvordan verden opfatter os, frem for bare at være glade som dem vi er.

Det er et teaterstykke fyldt med overfladiske og usikre figurer, der rammer bredt. Faktisk er det morens bror Mogens, der viser sig at indeholde de mest ægte egenskaber. Han er det rummelige og store menneske. Han lever i nuet på sin helt egen måde, og skaber sin egen kunst i det nu, som alle de andre ikke formår at være tilstede i.


Spilleperiode: 21. februar 2015 – 18. april 2015


Instruktør: Heinrich Christansen

Manuskript: Ditte Hansen og Louise Mieritz
Medvirkende: Tammi Øst, Andreas Jebro, Christian Fuhlendorff, Rikke Lylloff, Lise Baastrup. Benjamin Kitter, Kristian Holm Joensen og Carl-Christian Riestra.