Det er med en særlig fornemmelse, man sætter sig til rette langs kanten på Baadfartens gamle og smukke båd, der forventningsfuldt ligger og vugger langs Mølleåens bred og er rammen for Det Flydende Teaters opsætning af ’Martyren Munk’.

’Martyren Munk’ er historien om antiparlamentariske digterpræst Kaj Munk, hvis kompromisløshed har gjort ham til én af de mest omdiskuterede personer fra Anden Verdenskrig. Hans historie er interessant, kompleks og spændende, fordi han var af den opfattelse, at demokratiet havde spillet fallit. Han hyldede ideen om den stærke diktator. Han troede på en national og ukrænkelig nationalstat. Og så vidste han, at Gud har en plan for menneskeheden. Han troede så meget på sin sag, at han betalte den ultimative pris:  – han blev en dag fundet henkastet i en grøftekant nær Silkeborg med  tre skud i tindingen!

Rammerne for dette fantastiske musikteater er en båd med de begrænsninger dette naturligt giver. Der er ikke nogen egentlig scene; skuespillerne bevæger sig akrobatisk rundt blandt publikum og bruger rummet på en kreativ og meningsgivende måde. Specielt interessant er det, at bredden langs Mølleåen indlednings- og afslutningsvist er tænkt ind i scenografien.

Dobbeltheden er forestillingens store styrke. Selv om det er en kort og enkelt forestilling, så får man ikke det svar, man sidder og venter på at få – og som Kaj Munks egen datter i forestillingen også  søger hos sin mor. Man må selv bryde hovedet med, hvordan man har det med et menneske som Kaj Munk, der tog sin tro til den yderste konsekvens.

Forestillingen sluttes smukt af med Kaj Munks eget digt ’Den Blå Anemone’ – en bevægende fællessang mens båden stille og roligt finder tilbage til sit udgangspunkt.

’Martyren Munk’ har premiere på Baadfartens Både den 29. juni 2017 og spiller i perioderne 29. juni – 8. juli 2017 samt 1. – 12. august 2017

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Medvirkende: Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Ene Øster Bendtsen og Marie Louise von Bülow