Familieforestillingen ´ Pippi Langstrømpe´ byder på en meget hjertevarm, humoristisk og sød eventyrlig rejse ind i Astrid Lindgrens univers og klassiske fortælling. Den klassiske fortælling, som bliver opført på Folketeatret i Grøndalscenteret, og som snart skal på en større Danmarksturne, har fået et klædeligt tvist.

Pippi er stadigvæk, den ”uopdragne” pige, som altid går sine egne veje og som bor sammen med aben Hr. Nilsson og hesten Lille Karl i huset Villa VilleKulla. Pippis mor er gået bort og er nu en engel, som Pippi taler til hver aften, inden hun lægger sig i seng. De pæne og artige nabobørn Tommy og Annika bliver bedste venner med Pippi. Men børnenes forældre, skolelæreren og Frk. Prysselius danner front for at sende Pippi på børnehjem.

Det klædelige tvist i denne fremførsel af ´ Pippi Langstrømpe´ er Pippis ensomme venten i Villa VilleKulla. Hun venter på at hendes far sørøver/ kaptajn Langstrømpe kommer tilbage fra sit søtogt på de 7 verdenshave, og denne venten er gjort ganske dramatisk. For lyver Pippi om sin faders eksistens, er han gået bort eller dukker han måske op igen?

Pippi har fået et klædeligt alvor og modenhed over sig i savnet af sine forældre, som løfter fortællingen til et højere menneskeligt niveau end set før i tidligere Pippi Langstrømpe forestillinger.

I rollen som Pippi Langstrømpe ses Siw Ulrikke Maibom. Sikke et stjernetalent. Uden tvivl kommer man til at se mere til hende, for hun er en absolut fremragende skuespillerinde, som både kan agere og synge, og så kan hun artikulere, så man altid kan høre, hvad hun siger/synger. Kaptajn Langstrømpe spilles af Jacob Weble. Sikke en pragtfuld stemme han har, det er både en fryd, når han synger og når han taler.

Alle skuespillerne i stykket kan fremhæves. For der er ikke en finger at sætte på deres talent. Alle kan agere, uden at det bliver for overdrevet, og alle kan synge, og ikke mindst er de alle så velartikulerede, at man kan høre hvert eneste ord, de siger. Stor ros til dem alle, både for deres vellykkede samspil og deres individuelle skuespillerpræstationer.

Samtidig skal der også lyde en kæmpestor ros til scenografen Benjamin la Cour. Scenografien i forestillingen er betagende kreativt udformet. En stor ros også til kostumieren bl.a. er kaptajn Langstrømpes guldsæt som taget ud af filmen – ´´ En Kongelig Affære´.

Forestillingen ´Pippi Langstrømpe er iscenesat af Birgitte Næss-Schmidt, som bl.a. var instruktør på Folketeatrets meget anmelderroste ´Skatteøen´. Denne gang er Jonna Nordenskiöld samt Ninette Mulvad en del af det meget fagligt dygtige team. De har sammen skabt en fremragende og eventyrlig forestilling på et meget højt niveau.

Astrids Lindgrens klassiske historie er eventyrligt fremført for børn og barnlige sjæle. Derved henvender ´Pippi Langstrømpe´ sig ikke kun til de mindste børn, men også til de lidt større børn og unge.  Forestillingen er oplagt til en dejlig familieoplevelse, en tur med bedstemor eller bedstefar i teatret eller til skoleklasseudflugter.

Medvirkende: Siw Ulrikke Maibom, Jacob Weble, Ulrik Windfeldt-Schmidt, Tanya Lund Andersen, Albert Stein Ankerstjerne, Morten Christensen, Pernille Schrøder, Linea Høeg Olsen, Jeppe Kaas Vad, Linette Stamp Christensen.

Musik: Georg Riedel og Jan Johansson

Instruktion og bearbejdelse: Birgitte Næss-Schmidt

Oversættelse og bearbejdelse: Ninette Mulvad

Scenografi: Benjamin la Cour

Kapelmester og arrangør: Anders Ortman