Plat humor, lumre jokes, fantastiske sangstemmer og nedbrydning af ´den fjerde væg´ udgør ingredienserne i Den nye Opera og Figaros opsætning af ‘Piraterne fra Penzance’ – og blandingen bliver i den grad til en munter og underholdende cocktail.

Det faste hold bestående af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen er i år blevet fornyet med  Rasmus Krogsgaard, dette til stor underholdning for publikum, der sideløbende med historien om den unge Fredrick, der, fordi han er født i skudår, er fanget hos piraterne til han er 84, også indvies i de interne stridigheder omkring det nye medlem, som nogle er mere imponerede over end andre. Rasmus Krogsgaards store passion og erfaring inden for revyen er mere eller mindre en stående joke hele stykket igennem, og kulminerer i parodier af Blachmann, Anders Fogh og Ole Henriksen, parodier, som Krogsgaard også leverer i blandt andet Randers Revyen, men som her tilpasses ‘Piraterne fra Penzance’.

Stykket er både underholdende og flot. Blandt andet Lisbeth Kjærulff fortjener ros for en rigtig flot sopran. Undertonerne er lumre og historien spækket med sømandssange og en masse god, plat, dansk humor.

I rollen som den unge Fredrick ses Rasmus Krogsgaard. Om end han er ny på holdet, er han altid et frisk og charmerende islæt på scenen. Historien om Fredrick, der på grund af sin pligtfølelse vælger piraterne frem for kærligheden, leveres med charme, humor og et glimt i øjet, mens der konstant trækkes tråde til revyverdenen.

Om end man kan føle sig afskrækket af et egentlig stort stykke, der pludselig kun spilles af fire skuespillere, hvoraf den ene udelukkende sidder ved flyglet, så lykkedes det ved hjælp af en næsten uformel stil og selvironi at gøre stykket til en succes. Dette blandt andet ved at nedbryde ’den fjerde mur’ og dermed inddrage publikum i stykket.

Historien var allerede absurd og fjollet i 1879, da den blev skrevet af Gilbert og Sullivan. Her knap 150 år efter er den mindst lige så absurd, men på en helt fantastisk sjov facon, når den krydses med moderne islæt så som Trump, Drengene fra Angora og Thyra Frank.

Glæd dig til en sjov, underholdende og på samme tid fantastisk absurd forestilling, spækket med lækker sang og flotte stemmer. God fornøjelse.

‘Piraterne fra Penzance’ spiller rundt om i landet fra 8. oktober 2017 til 22. april 2018.

Instruktør: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm og Rasmus Krogsgaard
Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Allan Dahl Hansen, Hans Dueholm og Rasmus Krogsgaard