“Orgasme mod fascisme” var slagord for en gruppe idealister der i 1930’ernes København, med den radikale, østrigske psykoanalytiker Wilhelm Reich som midtpunkt. Sammen startede de en seksualpolitisk revolution, hvor orgasmen fungerede som et hovedgreb, med et ønske om frigørelse af krop og sind, der skulle føre til en bedre verdenuden fascisme. Med en stjerneklar og stærkt funktionel scenografi som rammesætning for historiefortællingen, formidler Teater Grob med Sexpol kompleks, men vigtig historie, som kommer os alle sammen ved, fiktionaliseret over virkelige hændelser.
I forestillingen møder vi fem karakterer, der vil fremme den seksualpolitiske revolution i 30’ernes Danmark. I en præsentation af deres politiske formål – seksuel oplysning til folket med alt fra at oplyse kvinder om pessar til børnesange der beretter om seksualitet – knyttes deres egen oplysning til en sjette mand: Wilhelm Reich. I en direkte henvendelse til publikum, møder vi Reich og hans hold som en samlet organisme. Vi følger dem på en rejsemed op og nedture, og der er tale om en fragmenteret fortælling, hvor organismen i sidste runde splittes. Blandt andet på grund af politik og radikale holdninger. Historien om Reich og hans folk er indviklet og indholdsrig. Der er mange datoer og begivenheder, og det kan føles som at man skal holde tungen lige i munden. Men en klokkeklar scenografi skaber optimal ramme for den komplekse historiefortælling. En hvid glansbaggrund fremstår som stærk ramme og et funktionelt lærred, der styrker formidlingen ved for eksempel at projektere autentiske arkivbilleder på baggrunden, der passer til den gældende del af fortællingen.
Sexpol er en vanvittigt flot visuel oplevelse, hvorscenografien og det visuelle udtryk assisterer fortællingen. Grob indtager samtidig pladsen som et oplysende teater, ved at give publikum indblik i en strømning, en historie, der startede bølger, der skvulpede frem til 70’er oprøret og helt op til i dag.
Med: Helle Fagralid, Kasper Leisner, Morten Brovn, Jens Gotthelf, Kathrine Høj Andersen, Solvej Kyong-Sook Christiansen
Manuskript: Lærke Sanderhoff Iscenesættelse: Nicolei Faber Scenografi og kostumedesign: Christian Albrechtsen Lysdesign: Mathias Hersland Lyddesign: Asger Kudahl
Co-produktion mellem Teater Stuk, Teater Grob og Aalborg Teater