Der synes ikke at være grænser – heller ikke mellem kønnene – når Malstrøm Teater byder indenfor i de hyggelige omgivelser i Det Bruunske Pakhus i Fredericia til Showdown – Burlesque-Dance-Diva.

Som titlen på forestillingen antyder, skal der dystes, og publikum inviteres til at være dommere i en interaktiv forestilling, hvor de optrædende i 12 meget forskellige og gennemførte indslag underholder med sang, dans og humor. I pausen skal publikum træffe det svære valg og stemme på deres favoritindslag blandt de 12. Det er godt tænkt at involvere publikum på denne måde.

En af aftenens største divaer er konferencieren Michelle du Tourbillon alias Patrick Slivsgaard Christensen, der indtager scenen gang på gang i det ene mere ekstravagante kostume efter det andet. Han leverer desuden en rigtig flot version af I am what I am.

Ud over de 12 showdown-indslag er der efter pausen et væld af forskellige numre. Der er balladerne, de morsomme, de prangende, de selvironiske, og så er der også noget for husarerne. Alt leveres sikkert og i et højt tempo, og tiden flyver afsted. Man fornemmer en teamspirit, der når helt ud over kanten på scenen, som er opbygget, så den understreger teatrets intime atmosfære. Det er svært at fremhæve enkelte skuespillere blandt de mange flotte præstationer, men Anne Mejdahl Daugbjergs version af Higher Ground godt bakket op af ensemblet med både kor og morsomme indslag er i en klasse for sig.

Hvis man tilsætter endog meget overbevisende sangstemmer og ditto dans og koreografi, opnår man en forestilling med et niveau, der ligger langt højere, end man kan forvente hos et semi-professionelt teater med frivillige skuespillerkræfter. Der prikkes til publikums grænser: for eksempel kan man godt lade bornertheden blive hjemme sammen med alle fordommene.

Kostumerne til denne forestilling er et kapitel for sig. For det første er de imponerende udført, dernæst må der være et stor antal af dem, og de må være funktionelle, for det lykkedes skuespillerne at skifte kostume med lynets hast. De er prangende, ekstravagante og understreger den dekadente atmosfære.

Alt i alt leverer Teater Malstrøm (igen, fristes man til at sige) en storslået forestilling, der både udfordrer og underholder teatergængerne i næsten tre timer med den indlagte pause, hvor der kan stemmes på favoritindslaget. En tur i Teater Malstrøm for at blive udfordret af Showdown – Burlesque, Dance, Diva kan varmt anbefales.

Showdown – Burlesque-Dance-Diva spiller på Teater Malstrøm fra 8. september til 22. oktober 2022

Medvirkende: Anne Mejdahl Daugbjerg, Daniel Stoof Jensen, Julie Ellekjær Mcpherson Houborg, Lia Kussunadi, Mette Lindholm, Danielle Kragh Karlson, Patrick Slivsgaard Christensen, Maja Lyngsø Møller, Silke Trille Jensen, Magnus Jensen, ”James” Esmeralda Holm-Sørensen, Amalie Lauridsen, Julie Helene Munk-Christensen

Instruktion: Sidsel Nygaard, Luise Lee Falslund

Scenografi: Rikke Møller Jørgensen

Kostumer: Karina Thranholm Lyk

Fotografi: Tina Liv