Frøbjerg Baunehøj er for en stund omdannet til troldehøj, hvor trolden Shrek tager publikum med til sit eventyrlige univers. Et univers befolket med sære, skæve eksistenser fra et væld af forskellige eventyr.

Scenen er sat på mesterlig vis til en storslået musical med forskelligartet musik, der spænder lige fra pop over rock til gospel. Kapelmester Julie Strange står i spidsen for et velspillende orkester, som leverer den musikalske indpakning af forestillingen og det i en sådan grad, at det hele bindes perfekt sammen rent musikalsk.

Bag den grønne helt igennem gennemførte Shrek-maske befinder Kasper Møller sig. Han spiller en på en gang følsom og usårlig trold og indtager scenen på charmerende vis. At Møller derudover synger fremragende og spiller overbevisende gør Shrek til lige præcis den karakter, han skal være.

Shreks tro væbner, Æsel spilles gennemført humoristisk af Nicolai Hede Nielsen. Han er fjollet, trofast og en kærlig sjæl, der ligesom Shrek kaster sin kærlighed på en, der umiddelbart virker uopnåelig. Hede Nielsen leverer en sublim præstation og er årsag til mange latterudbrud.

Den voksne Prinsesse Fiona gestaltes suverænt af Juliette Schaufuss, der mestrer dans, sang og skuespil til perfektion. Schaufuss giver Fiona temperament men også sårbarhed, så hun fremstår ægte.

Og så er der Grev Farquaad, der spilles af Kasper Lars Olesen – på knæ vel at mærke og det gennem hele forestillingen, hvilket sammen med de påsyede ben, der er en del af det komiske kostume, giver en karikeret lille mandsling. Olesen har en mimik i særklasse, og han spiller vanvittig psykopat og gør dermed figuren næsten patetisk.  

Det store ensemble, som hovedsagelig består af amatørskuespillere, spiller skuespil, synger og danser, så man skulle tro, de ikke har lavet andet de sidste mange år. Der er ikke én, der ikke præsterer, og det gælder også for de yngste skuespillere, hvoraf Frida Bavnbæk Frydensbjerg skal nævnes for sin rolle som lille Fiona. Hun beviser, at hun også synger smukt i sangen Han kommer i dag, som hun synger i selskab med Augusta Sofie Lund Lau som Teen Fiona og Juliette Schaufuss som voksne Fiona.

Carsten Friis’ instruktion og Patrick Svingholm Terndrups koreografi er i den grad lykkedes, mens Vibeke Valeurs storslåede kostumer, Jannie Lindhards formidable masker og Tenna Hestehauges hår og make-up fuldender hele musicalen.

Som i Shrek-filmen afsluttes og fuldendes forestillingen med nummeret I’m a Believer, og hele Frøbjerg Baunehøj rocker med.

Endelig skal nævnes de helt utrolig mange frivillige, der sørger for, at alt omkring Frøbjerg festspil klapper. Uden dem ville musicalen ikke spille.

Shrek spiller på Frøbjerg Baunehøj frem til den 26. august 2023

Medvirkende: Kasper Møller, Nicolai Hede Nielsen, Juliette Schaufuss, Kasper Lars Olesen, Frida Bavnbæk Frydensbjerg, Augusta Sofie Lund Lau m.fl.

Instruktør: Carsten Friis

Scenograf: Anders Vesterholm

Koreograf: Patrick Svingholm Terndrup

Kostumier: Vibeke Valeur

Masker og systue: Jannie Lindhard

Hår og make-up: Tenna Hestehauge

Kapelmester og korleder: Julie Strange