”Skatteøen” på Folketeateret er en fantastisk oplevelse i eventyrets verden. En af disse oplevelser, som man skal give sig selv, sin partner, barn og/eller barnebarn. ”Skatteøen” er et virkelig fængende og spændende eventyr dramatiseret af Preben Harris.  Et eventyr der rigtig kan folde sig ud på de skrå brædder i Folketeateret. ”Skatteøen” er lig med underholdning, musik og skuespil, der går op i en højere enhed.

De fleste kender bogen Skatteøen af R. L. Stevenson, som er en klassiker indenfor litteraturens verden. Denne opsætning af Skatteøen er frit fortolket af skuespilleren Preben Harris og sangeren Sebastian. Og med duoen Preben Harris og Sebastian bag roret er der ingen tvivl om, at det er top underholdning i verdensklasse, de leverer. 

Skatteøen er historien om drengen Jim Hawkins (Jacob Spang Olsen), der arbejder på kroen Admiral Benbow sammen med sin mor (spillet af Shirley). En dag ankommer sørøverkaptajnen Bill Bones til kroen, og inden han falder død om, når han at fortælle Jim Hawkins om et skattekort, han har i en kiste på sit kroværelse. Skatten skal findes og sammen med Godsejeren Trelawney ( Christian Mosbæk) og lægen Livesay ( Kristian Boland) drager den unge Jim Hawkins afsted på skibet Hispaniola på skattejagt . Godsejeren har hyret en kok til skibet, hvilket viser sig til at være sørøveren John Silver( spillet af Kasper Leisner), og skibets besætning viser sig til overvejende at bestå af nederdrægtige sørøvere. 

”Skatteøen” er en rigtig eventyrlig fortælling, med alt hvad dertil hører i denne spændende historie.

Tonerne af Sebastians musik og kompositioner samt dejlige skønne sange er en nydelse, og publikum kan ikke kan lade være med at synge med på mange de velkendte sange. Og bl.a. Szhirley med sin skønne sangstemme, formår at synge hjertet ud især i sangen ”Fuld af nattens stjerner”. Af andre sange kan nævnes den hjertens sjove Ostesangen samt sangen Hispaniola.

Sebastians musiske talent gør ham nærmest til et geni indenfor skrivning af sangtekster, og hans musik er med til at gøre Skatteøen til en musikalsk oplevelse af de helt store. Hvert et ord og hvert en tone kan høres i Folketeateret. En stor ros til musikerne og folkene bag scenen. Lyd og lys er i absolut verdensklasse.

Scenografien er absolut storslået, og hvert sceneskift sker så elegant, og alle de små virkemidler gør det til en utrolig betagende opsætning, hvor hver scene får publikum til at sukke i forbavselse af beundring. Kostumerne er overdådige i deres detaljerigdom og er med til at portrættere de enkelte skuespillere eminent.

Hver scene er helstøbt, kanonerne brager, papegøjen snakker og der er flere dansetrin og små stuntspring i næsten hver scene. Skuespillerne formår at bringe deres talenter frem, så hver eneste skuespiller fremstår karakterfast og ikke mindst utrolig dygtig. Som publikum sidder de fleste helt ude på sæddets kant for at få alle detaljerne med. Kulturtid.dk føler sig absolut underholdte og sender 6 store stjerner i retning mod Skatteøen.

Medvirkende: Kasper Leisner, Szhirley, Jacob Spang Olsen/Alfred Kann, Christian Mosbæk, Kristian Boland, Morten Lützhøft, Søren Bang Jensen, Ole Boisen, Martin Geertz, Mathias Sprogøe Fletting, Stanley Bakar, Simon Nøiers, Maria Corydon, Rasmus Kirkegaard Faartoft og Martin Gæbe med flere.

Musik og Sangtekster: Sebastian

Instruktion: Birgitte Næss-Schmidt

 Scenografi: Terry Parsons

 Kapelmester/arrangør: Jakob Lindbirk

Stagefight: David Owe

Forestillingen varer ca. 2 timer og 30 min. inkl. pause