Det er blevet den 1. december. Dermed er årets julemåned gået i gang – og det er blevet tid til at opleve en af årets sidste helaftens-juleforestillinger i Tivoli nemlig – ”Snedronningen”. Denne enestående balletforestilling er én af de oplevelser, man bare skal give til sig selv og sin familie. Man går derfra med det store smil, ekstra hjertevarme tilsat en boblende lidt barnlig ivrig glæde. Selvom om nogle går der fra hver sin vej, så har de uden tvivl tilbragt en eventyrlig og meget nærværende tid sammen, der så sjældent opleves i en moderne fortravlet verden.

”Snedronningen” er meget kort fortalt historien om bedstevennerne Gerda og Kay, som tilbringer alt deres tid sammen. En dag ændres alt, da et magisk troldspejl splintrer og Kay får et stykke spejl i sit øje. Fortællingen går, at hvis et menneske får et stykke af spejlet på sig, bliver mennesket formørket.  Kay drages bl.a. af Snedronningens iskolde univers og fjerner sig fra Gerda. Gerda bliver ulykkelig og sætte sig for at lede efter sin bedste ven Kay. På Gerdas lange rejse møder hun bl.a. en gammel kone, røverfolket, en prins og en prinsesse, kragerne og et rensdyr. Hver især symboliserer de Gerdas vej fra pige til voksen. Hun drager mod det kolde nord, hvor sneen tager mere og mere til. I snesalen er en tilfrosset sø, og her finde Gerda endelig Kay efter lang tids søgen, men hvad der videre sker, skal man opleve i Tivolis Koncertsal…

Tivoli Koncertsal danner rammerne om den eventyrlige balletforestilling ” Snedronningen ” baseret på H.C. Andersens eventyr af samme navn Snedronningen. Selve gåturen fra Tivolis indgang igennem den smukt lysende og julepyntede have er den helt perfekte tur på vej ind for at se den lige så eventyrlige smukke forestilling i Tivolis koncertsal.

Dronning Margrethe, Nanna Øland Fabricius (Oh Land) og den russiske topkoreografen Yuri Possokhow har valgt at fortolke H. C Andersens klassiske eventyr. Dronning Margrethe står for kostumer og scenografi, Oh Land for musikken og Yuri Possokhow har sat hver en balletfod i samspil med den nyskrevne musik og scenografi. Flere end 40 dansere og balletbørn fra Tviolis Balletskole fortæller den poetiske fortælling i et stort balleteventyr med levende musik fra Tivoli Copenhagen Phil.

”Snedronningen” kan beskrives som – Endeløst smukt, et rigtigt eventyr får lov til at folde sig ud. En koreografi der betager med dens hjertevarme skønne enkelthed, og som fortæller en til tider dyster fortælling på smukkeste vis. Samtidig er forestillingen uventet morsom.

En nyskabende, farverig, flot og meget udtryksfuld scenografi der scene for scene overrasker og beriger sanserne og ikke mindst rammer lige i hjertekulen.

I samspil med den smukkeste nye musik der nærmere sig skønsang opnås den totale forening i en smuk og poetisk helhed. Dronning Margrethe har selv udtalt, at da hun skabte scenografien havde hun endnu ikke hørt musikken. Det skinner på ingen måde igennem i forestillingen, hvor koreografi, scenografi og musik går op i en højre enhed.

Første akt er så rørende og overraskende morsom, én livsglæde der nærmest danser udover scenen, mens 2 akt nærmest sprænger ens forventningsramme. Det eneste lille men ved forestillingen er, at man aldrig ser Snedronningen på scenen, i stedet toner hun kun frem via video, lys og lyd. Det ville være prikken over i´et, hvis hun tonede frem som persona på scenen i sin storhed og iskolde skønhed.

Kulturtid.dk føler sig alligevel vældig beriget og giver 6 store rosende stjerner til ”Snedronningen”.

Premiere 1. december 2019 – Forestillingen spiller til og med d.29 december 2019.

Koreografi: Yuri Possokhov

Scenografi og kostumer: Dronning Margrethe

Videodesigner: Morten Just

Libretto: Camilla Hübbe

Lysdesigner: Al Crawford

Lyddesigner: Henrik Christiansen

Dramatiker, forfatter: H.C. Andersen

Musik & Komponist: Oh Land

Producent og Arrangør: Tivoli A/S